Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila anunță pragul de infectări zilnice de la care se impun noi restricții pentru români

România ar putea reintroduce restricțiile pe timpul stării de alertă în cazul în care numărul infectărilor zilnice va ajunge la pragul de 500, ceea ce va însemna o transmitere comunitară deloc de neglijat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.06.2020, 10:51

Alexandru Rafila anunță pragul de infectări zilnice de la care se impun noi restricții pentru români
Alexandru Rafila anunță pragul de infectări zilnice de la care se impun noi restricții pentru români - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Nu este exclusă posibilitatea ca populaţia să fie din nou obligată să respecte măsurile minime de prevenţie.
  • Numărul pacienţi COVID19 aflaţi în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800.

Anunțul a fost făcut de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, care nu exclude posibilitatea ca populaţia să fie din nou obligată să respecte măsurile minime de prevenţie, în cazul înmulțirii cazurilor de COVID-19 depistate.

Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînţeles că este şi o rată a transmiterii care depăşeşte 1% în acest moment şi numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienţi aflaţi în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800”, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit lui Rafila, „procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%, iar rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, scrie Mediafax.

Raportările oficiale arată că, până în acest moment, în ţara noastră au fost confirmate 24.806 de cazuri, iar bilanţul persoanelor decedate este situat la 1.555.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila anunță pragul de infectări zilnice de la care se impun noi restricții pentru români