Antena Meniu Search
x

Germania reimpune carantina la nivel local, după o explozie a cazurilor de COVID-19. Sute de români sunt infectați

Germania reimpune carantina locală în oraşul german Gütersloh după o explozie a numărului de cazuri noi de coronavirus într-unul dintre cele mai mari abatoare din Europa.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.06.2020, 13:29

Germania reimpune carantina la nivel local, după o explozie a cazurilor de COVID-19
Germania reimpune carantina la nivel local, după o explozie a cazurilor de COVID-19 - David Inderlied/dpa via Profimedia Images
  • Locuitorii din Gütersloh se întorc la izolarea la domiciliu până pe 30 iunie.
  • Toate localurile și cinematografele au fost închise, după explozia de cazuri noi de COVID-19.

Guvernatorul statului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a anunțat că locuitorii din Gütersloh nu vor mai avea voie să intre în contact decât cu o singură persoană din afara gospodăriei, scrie BBC.

Totodată, toate cinematografele, sălile de fitness și barurile vor fi închise, iar restaurantele se vor întoarce la livrările la domiciliu.

Potrivit lui Armin Lachet, carantina locală va fi valabilă până la 30 iunie.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut în ultimele zile și a ajuns la peste 192.000 de cazuri, potrivit Robert Koch Institute.

Aproape jumătate dintre angajații infectați sunt români 

Totul a plecat de la un focar imens de COVID-19 care a apărut în abatorul Tonnies, în care sunt angajați aproximativ 2.000 de români. 

Având în vedere cazurile de infectare cu noul COVID-19 înregistrate în rândul muncitorilor unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmis, duminică, faptul că reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au făcut demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare pentru a solicita să fie luate măsuri pentru gestionarea situaţiei create şi pentru a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

„Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către oficiul consular, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana şi alte bunuri de strictă necesitate. În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situaţia lucrătorilor români. Reprezentanţii companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetăţeni români”, a transmis, MAE, duminică.

Datele privind situaţia românilor infectaţi urmează să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor.

Între timp, conducerea companiei, împreună cu autorităţile locale, au decis suspendarea temporară a activităţii.

Focarul de la Tonnies, cel mai mare din Europa

Conform presei germane, inițial compania a refuzat să comunice autorităților identitatea și adresele celor infectați, fiind nevoie de intervenția poliției și a armatei. Agenții au intrat cu forța, noaptea, în sediul companiei, pentru a afla identitatea bolnavilor.

Focarul de la concernul Tonnies, cel mai mare din Europa la acest moment, este o palmă grea pentru Germania - până acum model pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus.

Oficialii germani au cerut companiei să plătească compensaţii celor afectaţi. Clemens Tonnies, miliardarul care deţine o parte din concern şi este şi preşedinte al clubului de fotbal Schalke 04, şi-a cerut scuze public şi recunoaşte că sunt singurii responsabili pentru situaţia creată.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Germania reimpune carantina la nivel local, după o explozie a cazurilor de COVID-19. Sute de români sunt infectați