Antena Meniu Search
x

Anchetă la Elias, după ce mai mulți rezidenți s-au infectat cu coronavirus, dar cazurile nu au fost raportate

Ministru Sănătăţii a anunțat, astăzi, că au existat trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la rezidenţi de la Spitalul Elias, care nu au fost raportate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.09.2020, 13:38

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Anchetă la Elias, după ce mai mulți rezidenți s-au infectat cu coronavirus, dar cazurile nu au fost raportate - Hepta
  • Nelu Tătaru săune că legislaţia este foarte clară în aceste cazuri, iar mulţi ar trebui să recapituleze prevederile acesteia.
  • DSP a declanșat o anchetă în acest caz.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Potrivit lui Nelu Tătaru, Direcția de Sănătate Publică face o anchetă în acest caz.

”În perioada 16 – 22 septembrie au fost trei cazuri confirmate de rezidenţi la Obstretică-Ginecologie, ei neanunţând aceste cazuri. Astăzi am solicitat DSP să înceapă acea anchetă, sunt în curs anchetele, sunt şi 7 contacţi care sunt negativi”, a precizat ministrul Sănătății.

Oficialul a explicat că legislaţia este foarte clară în aceste cazuri, iar mulţi ar trebui ”să recapituleze” prevederile acesteia.

”Nerespectând legea şi nerespectând acei paşi, ajungem şi la astfel de cazuri”, a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă la Spitalul Elias a fost vorba despre o necunoaştere a procedurilor sau despre o ascundere a cazurilor, ministrul a precizat:

”O să ne interesăm. Astăzi a fost anunţat DSP şi astăzi vom vedea şi anchetele epidemiologice. Au făcut anchetă epidemiologică cu emidemiologul din spital şi au luat deciziile. O decizie se ia şi se anunţă DSP care începe anchetele epidemiologice. Avem şi o raportare a numărului de cazuri şi urmarea traseului stabilit de lege, care este foarte clar din punctul meu de vedere”.

Record de cazuri de COVID-19 în România: 1.767 de cazuri

În România s-a înregistrat miercuri un nou record de persoane infectate cu COVID-19 în 24 de ore. Sunt 1.767 de cazuri și 47 de decese, dintre care două la persoane tinere, sub 30 de ani.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.767 de cazuri noi de infectare cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până miercuri, 4.550 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Anchetă la Elias, după ce mai mulți rezidenți s-au infectat cu coronavirus, dar cazurile nu au fost raportate