Antena Meniu Search
x

Studiu: Cu cât se reduce transmiterea coronavirusului într-un autobuz, dacă pasagerii poartă mască și respectă distanțarea

Purtarea corectă a măștii și distanțarea în autobuz scad transmiterea virusului cu peste 98%, arată un studiu realizat în Coreea de Sud. Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a analizat rezultatele studiului asiatic.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.11.2021, 16:33

Studiu: Cu cât se reduce transmiterea coronavirusului într-un autobuz, dacă pasagerii poartă mască și respectă distanțarea
Studiu: Cu cât se reduce transmiterea coronavirusului într-un autobuz, dacă pasagerii poartă mască și respectă distanțarea - Profimedia Images

„Purtarea corectă a măștii și distanțarea în transportul în comun scad transmiterea cu 98.1 % - studiu din Coreea de Sud”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Potrivit realizatorilor studiului, cea mai eficentă măsură de protecție este purtarea măștii

„Distanțarea contribuie mai puțin, purtarea măștii de către toată lumea este cea care scade rata de transmitere”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Purtarea măștii de protecție este obligatorile în toate spațiile publice din România.

Pe acelaşi subiect

Covid-19 a făcut peste 5 milioane de morți, la nivel mondial

Decesele cauzate de pandemia de coronavirus au depășit cifra de 5 milioane, arată un bilanț întocmit de către cercetătorii universităţii Johns Hopkins din SUA. Cele mai multe decese au fost înregistate în India, Mexic, Brazili, Marea Britanie şi Statele Unite.

Însă, mai mulţi experţi, printre care şi unii experţi de la OMS cred că bilanţul ar putea fi de 2-3 ori mai mare decât cifrele oficiale.

Numărul deceselor cauzate de Covid-19 îl depășește cu mult pe cel al altor epidemii virale din secolul 21 și cele mai multe din secolul 20. Excepţie face gripa spaniolă, din cauza căreia au murit între 50 şi 100 de milioane de oameni între 1918 şi 1919.

Un român moare din 3 în 3 minute din cauza infecției cu coronavirus

Un român moare din trei în trei minute din cauza COVID-19, iar în curând, România va depăși pragul total de 50.000 de morți de la începutul pandemiei, spune medicul Octavian Jurma. Specialistul a analizat statisticile COVID de săptămâna trecută și a constatat că au fost atinse noi recorduri.

"3,072 de decese intr-o singura saptamana. Moartea secera acum romanii cu o viteza de 1 deces la 3.3 minute [oficial], 439 decese pe zi si 13,367 decese pe luna. Este echivalentul a 45 de tragedii Colectiv din 2015, 3 revolutii din 1989, 2 cutremure din 1977 si 1 atac terorist ca cel din 9.11 in SUA. Si asta doar in acesta saptamana! Saptamana viitoare vom mai adauga 3,000 de decese si vom depasi pragul total de 50,000 de morti de la inceputul pandemiei. Mare majoritatea oraselor din Romania au o populatie mai mica de 50,000 de suflete. Iar pentru fiecare roman ucis, mai sunt zece vindecati dar schiloditi care adesea nici macar nu inteleg ce li se intampla si cat de mare este pretul minciunii care i-a tinut departe de vaccin. Ce au aceste morti in comun cu cele de la Colectiv? Puteau fi prevenite de autoritati", scrie Octavian Jurma pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Studiu: Cu cât se reduce transmiterea coronavirusului într-un autobuz, dacă pasagerii poartă mască și respectă distanțarea