Antena Meniu Search
x

Asistenți virtuali, în lupta cu coronavirusul la Spitalul Judeţean Mureş

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, de la Spitalul Judeţean Mureş, au primit ajutoare de nădejde în saloane. Asistenţii medicali virtuali le uşurează comunicarea cu doctorii.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 14:34

Vezi și
  • Proiectul este unul pilot.
  • Bolnavul poate lua legătura cu doctorul prin tabletă.

Este, de fapt, o reţea de tablete, cu înfăţişări umane, prin care pacienţii pot apela medicii ori de câte ori au nevoie, fără să intre în contact fizic cu ei.

Şi aşa se va putea comunica de la distanţă. Sunt şase avatare care au un design prietenos şi tablete la purtător. Cinci dintre ele vor ajunge în saloanele pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Iar al şaselea va fi plasat în Camera de Gardă.

Dr. Daniel Porav-Hodade, managerul SCJ Mureş: Este vorba despre o tableta centrala, care este consola principala prin care medicul de garda comunica cu pacientii. Putem cunoaste in orice moment ce nevoi are pacientul, scazand expunerea cadrului medical, care va intra mai rar in zona contaminata.

Cu alte cuvinte, medicul apelează pacientul când vrea să ştie cum se simte. Iar bolnavul poate lua legătura cu doctorul ori de câte ori are nevoie de ajutor.

Anca Georgescu, medic SCJ Mureş: O interfaţă care ne ajută să obţinem informaţii într-un mod repetitiv. Este şi pentru pacient un sport moral pentru că ne poate apela oricând. Anticipez ca va fi de un real suport în umrărirea stării pacientului.

Proiectul este unul pilot şi s-a născut din dorinţa de a proteja cadrele medicale.

Dragoş Bălan, initiator proiect: Am initiat acest proiect in urma cu trei saptamani, observand cifrele ingrijoratoare ale cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus. Am observat aceasta problema si am incercat sa venim cu o solutie.

Până acum, 29 de cadre medicale de aici au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Este al doilea spital din România care implementează acest proiect, după Institutul Matei Balş. Alte trei unităţi medicale, din Bucureşti, Suceava şi Timişoara vor primi asistenţi medicali virtuali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Asistenți virtuali, în lupta cu coronavirusul la Spitalul Judeţean Mureş