Antena Meniu Search
x

Bărbat salvat cu un transplant de rinichi, la Spitalul Parhon din Iași

O nouă şansă la viaţă. De asta a avut parte un bărbat din Botoşani, care după ani de dializă şi cinci încercări de transplant eşuate, a primit un rinichi nou. Salvarea lui a venit de la o femeie aflată în moarte cerebrală.

de Redactia Observator

la 06.11.2019, 10:01

Vezi și

O nouă şansă la viaţă. De asta a avut parte un bărbat din Botoşani, care după ani de dializă şi cinci încercări de transplant eşuate, a primit un rinichi nou. Salvarea lui a venit de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Un gest enorm făcut insa de prea puţini români. Operaţia de transplant a avut loc la Spitalul Parhon din Iaşi.

Vestea îmbucurătoare pentru Constantin a venit după şase ani de chin, timp în care era nevoit să facă dializă de trei ori pe săptămână.

În tot acest timp a fost chemat de cinci ori pentru transplant, iar a şasea oară a fost cu noroc. Alaturi de el, un alt bărbat a primit un rinichi nou.

Şansa lui la o nouă viaţă au fost membrii familiei unei femei care se afla în moarte cerebrală şi care au decis să îi doneze organele.

Pe listele de aşteptare pentru transplant de rinichi se află aproximativ 400 de pacienţi din toată zona Moldovei. Până în prezent s-au efectuat doar 17 intervenţii, iar cauza principală numărului atât de mic este din cauza lipsei donatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Bărbat salvat cu un transplant de rinichi, la Spitalul Parhon din Iași