Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare anti-Covid, îngreunată de unii bugetari din linia întâi. Aproape jumătate dintre polițiști, pompieri și medici au refuzat vaccinarea

Statul contra statului. Sunt bugetari, dar contrazic toate mesajele celor care îi conduc. Mai bine de jumătate dintre pompieri, poliţişti şi chiar medici NU s-au imunizat. Iar unii dintre ei sunt adevăraţi influenceri antivaccin. În timp ce chiar preşedintele Klaus iohannis spune că de vină ar fi populaţia coronasceptică, în curtea fiecărui minister din linia întâi campania de vaccinare este un semieşec.

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 20:36

Foto preview Profimedia Images Vezi și

"Care partide vor să-ţi pună zgarda certificatului verde?" Aşa sună mesajul unui medic stomatolog din Suceava. Are postări aproape în fiecare zi pe pagina de Facebook. Nu doar că nu vrea să-şi administreze serul, dar îi îndeamnă şi pe alţii să n-o facă.

Mircea Puşcău, stomatolog: ”Ca să scrii obiecţii pentru vaccinul ăsta, trebuie să scrii o carte. Eficienţa mie mi se pare că e zero”.

40% din personalul medical din spitale a refuzat vaccinarea anti-Covid

Obiecţii şi reţineri ar avea şi 40% din personalul medical din spitale care nu s-a vaccinat. Vorbim de medici, asistenţi, infirmieri - toţi cei care intră în contact direct cu pacientul infectat. 

Pe acelaşi subiect

Tot în contact direct cu bolnavii COVID sunt şi o parte dintre pompierii SMURD. Doar 40% dintre ei s-au imunizat.

Raed Arafat: ”Am ținut video-conferințe, am explicat, am vorbit - au vorbit colegii. Dar clar că nu este suficient”.

Nici poliţiştii sau jandarmii nu au fost foarte convinşi de mesajele superiorilor. Jumătate dintre jandarmii din toată ţara s-au vaccinat, în timp ce doar 45% dintre poliţişti au ales să primească serul. Culmea este că unii au atribuţii de control.

Polițistul de frontieră mort de Covid, la Satu Mare, era împotriva vaccinării

A fost şi cazul poliţistului de frontieră din Satu Mare, mort de COVID. Bărbatul de 43 de ani nu era vaccinat, dar îi verifica pe cei care intrau în ţară dacă au certificat verde.

Mai mult, deşi plătit din bani publici, ducea adevărate campanii împotriva vaccinării pe paginile lui de socializare. După ce a ajuns în stare gravă la spital, înainte de intubare, a mărturisit medicilor că regretă decizia. Prea târziu însă.

Cosmin Andreica, Sindicatul Europol: ”Autorităţile au eşuat. Sunt foarte mulţi care au spus că vor refuza să se vaccineze pentru că nu accceptă o astfel de impunere”

Oricum, că nu-şi asumă nimeni o asemenea hotărâre.

Lucian Bode, ministrul interimar de Interne: ”Avem nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a lua astfel de decizii”.

Fără coerenţă la vârf, oamenii fac ce cred că e mai bine. ”E destul de greu când nu ai puterea exemplului”/ ”Cred că au toate mijloacele necesare să convingă, dar până la urmă e şi liberul arbitru”/ ”Din moment ce au libertatea să aleagă, cine ce poate să le facă?”

Peste 60% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, iar militarii s-au imunizat în proporţie de 70%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Campania de vaccinare anti-Covid, îngreunată de unii bugetari din linia întâi. Aproape jumătate dintre polițiști, pompieri și medici au refuzat vaccinarea