Antena Meniu Search
x

Video Când ar putea intra în vigoare certificatul verde la locul de muncă

Certificatul verde la locul de muncă ar putea intra în vigoare în următoarele zile. Potrivit informațiilor Observator, persoanele nevaccinate ar putea beneficia de 15 teste antigen gratuite. Guvernul și-ar putea asuma răspunderea în Parlament pentru ca proiectul să poată fi adoptat în cel mai scurt timp. 

de Larisa Bernaschi

la 20.12.2021, 19:41

Vezi și

Luni a avut loc o nouă discuție între premierul Nicolae Ciucă și liderii coaliției de guvernare pe tema certificatul verde la locul de muncă. Toți au promis că acesta va fi adoptat în Parlament până la finalul lunii.

Nu e exclus ca Guvernul să își asume răspunderea pe acest proiect, aceasta fiind cea mai rapidă procedură parlamentară. Asta înseamnă că, după ce se citește în plenul Parlamentului, proiectul ajunge în trei zile pe masa președintelui Klaus Iohannis și este gata de promulgare.

Certificatul verde la locul de muncă intră în vigoare abia din momentul în care se înregistrează o creștere de 50 % a numărului de cazuri Covid timp de 3 săptămâni consecutiv.

PSD susține certificatul verde la locul de muncă

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, luni, după şedinţa de Guvern, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii Guvernului pe certificatul verde. ”Nici nu mai este nevoie de noi, atunci. Nici nu mai este nevoie de decizia noastră, a Partidului Naţional Liberal, dacă se va întâmpla acest lucru”, a reacționat Florin Cîţu. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că este nevoie ca această lege să fie adoptată până la finalul anului. ”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a spus Ciolacu.  Preşedintele PSD a mai spus că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o informare în şedinţa conducerii PSD cu privire la acest subiect al certificatului verde. 

UDMR nu e de acord cu testele gratuite prevăzute în proiectul certificatului verde la locul de muncă

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că nu este de acord cu testele gratuite incluse în certificatul verde la locul de muncă pentru angajaţii nevaccinaţi, deoarece acest lucru ar implica o cheltuială de miliarde lei de la bugetul de stat. „În acest mod se duce în jos şi vaccinarea. În 72 de ore trebuie repetat testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect”, a explicat liderul UDMR.

„Nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile, e perioada în care poţi să faci vaccinare completă. Asta se poate accepta, mai mult nu se poate. Înseamnă miliarde. Nu se poate să îţi plătească statul, că tot de la buget se plăteşte, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos şi vaccinarea. În 72 de ore se repetă testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect nici politic, nici moral. Vom discuta în coaliţie pentru 28 de zile cel mult şi vom lua o decizie”, a afirmat Kelemen Hunor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Când ar putea intra în vigoare certificatul verde la locul de muncă