Antena Meniu Search
x

Surse: Acord pe certificatul verde la locul de muncă. Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru a fi adoptat mai rapid

Liderii coaliţiei au ajuns în mare la un acord pe certificatul verde potrivit unor surse Observator. Totodată iau în considerare ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde. Este o procedură simplificată care ar grăbi procesul de adoptare a legii.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 14:36

Surse: Acord pe certificatul verde la locul de muncă. Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru a fi adoptat mai rapid
Surse: Acord pe certificatul verde la locul de muncă. Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru a fi adoptat mai rapid - Inquam Photos / George Călin

Liderii coaliției au ajuns în mare la un acord pe certificatul verde la locul de muncă în sensul în care să va acorda 15 teste rapide gratuite pentru nevaccinați. Acestea vor fi acordate pe vouchere. Când se termină testele gratuite, angajații sunt nevoiți să se vaccineze sau să le plătească singuri. 

Mai mult, liderii coaliției iau în considerare ca guvernul să își asume răspunderea în parlament. E o procedura ultra simplificată pentru adoptarea unui proiect de lege. Dacă din momentul adoptării în plen, în 3 zile nu se depune moțiune de cenzură, proiectul se consideră adoptat și se trimite la promulgare. Obiectivul este ca legea să fie promulgată până la 1 ianuarie. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, luni, după şedinţa de Guvern, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii Guvernului pe certificatul verde. ”Nici nu mai este nevoie de noi, atunci. Nici nu mai este nevoie de decizia noastră, a Partidului Naţional Liberal, dacă se va întâmpla acest lucru”, a reacționat Florin Cîţu

Florin Cîţu: Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru care nu vor să se vaccineze

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu susține în continuare că nu i se pare normal să fie decontate testele pentru COVID de la bugetul de stat pentru cei care nu vor să se vaccineze. El a adăugat că proiectul privind certificatul verde poate fi trecut prin Parlament până la finalul anului, dacă a putut fi făcut un proiect de buget în doar trei zile.

„De abia am primit varianta. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

Întrebat dacă proiectul privind certificatul verde ar putea fi aprobat de către Legislativ până la finalul acestui an, liderul PNL a răspuns: „Dacă putem să facem un buget în 3 zile, putem să trecem şi un proiect de acest fel”.

Marcel Ciolacu : Cred că este nevoie să fie adoptat până la sfârşitul anului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni că este nevoie ca această lege să fie adoptată până la finalul anului. ”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a spus Ciolacu.  Preşedintele PSD a mai spus că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o informare în şedinţa conducerii PSD cu privire la acest subiect al certificatului verde. 

Ciolacu a mai spus că testele antigen sunt incluse în certificatul verde. ”Când vom avea o decizie o vom comunica”, a mai spus el, precizând că speră ca astăzi să se ajujngă la o concluzie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Surse: Acord pe certificatul verde la locul de muncă. Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru a fi adoptat mai rapid