Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce este streptococul de grup A, bacteria care face ravagii în Anglia. Cel puţin 16 copii au murit până acum

Dacă pandemia de coronavirus pare că bate, cel puţin pentru moment, pasul pe bloc, o nouă problemă medicală, infecţia cu streptococ de grup A, face ravagii cel puţin în Anglia.

de Redactia Observator

la 20.12.2022 , 12:36

Streptococul de grup A face ravagii în Anglia Streptococul de grup A face ravagii în Anglia - Profimedia
  • Cel puţin 16 copii au murit în Anglia, din cauza infecţiilor cu streptococ de grup A.

Streptococul beta-hemolitic de grup A este o bacterie aerotolerantă ce se prezintă sub formă de coci nesporulați și imobili. Este o bacterie patogenă, dar se regăsește și în microflora normală a pielii.

Marea problemă este că infecţia cu streptococ beta-hemolitic grup A poate duce la o mare varietate de boli care pot afecta corpul uman, ceea ce este chiar dramatic, mai ales dacă ne gândim că cei mai afectaţi sunt copiii al căror sistem imunitar este încă în formare.

De altfel, conform specialiştilor, până la 20% dintre copiii asimptomatici de vârstă şcolară pot fi purtători de streptococ beta-hemolitic grup A, fără să manifeste simptome. Infecţia cu streptococ beta-hemolitic grup A poate duce la faringită streptococică. Aceasta este o boală acută care debutează cu dureri de gât, febră (temperatură >38.5°C), stare de rău general, frison, mialgii (dureri musculare), cefalee(dureri de cap) şi greaţă. Copiii pot prezenta inclusiv dureri abdominale şi vărsături.

Articolul continuă după reclamă

Copiii cu astfel de probleme trebuie extraşi din mediile pe care le frecventează, grădiniţă, şcoală, etc. şi ţinuţi în casă până când au primit cel puţin 24 de ore de tratament cu antibiotice şi se simt vizibil mai bine.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 16 copii morţi în Anglia, din cauza infecţiilor cu streptococ de grup A

Autorităţile engleze au anunţat că cel puţin 16 copii au murit în ultimele luni, din cauza infecţiilor agresive cu streptococ de grup A. Mai mult, alte câteva sute de copii au de suferit, mulţi dintre ei luptându-se pentru viaţa lor. 

Paul Hunter, profesor la East University, trage un semnal de alarmă şi le recomandă părinţilor să fie extrem de vigilenţi şi să solicite ajutorul medicilor încă de la primele simptome. Asta mai ales în condiţiile în care o infecţie cu streptococ de grup A poate duce inclusiv la complicaţii la nivelul rinichilor şi chiar la apariţia unor probleme la inimă.

Situaţia a devenit atât de dramatică în Anglia, încât farmaciştii se plâng că nu mai au de unde să onoreze cererile de antibiotice specifice pentru astfel de infecţii. Există inclusiv informaţii conform cărora preţul unei cutii de Amoxicilină, extrem de căutată în astfel de cazuri, a ajuns să coste de la 0,8 lire sterline la 18 lire sterline, tocmai pentru că antibioticul se găseşte din ce în ce mai greu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sănătate » Ce este streptococul de grup A, bacteria care face ravagii în Anglia. Cel puţin 16 copii au murit până acum