Antena Meniu Search
x

Video Ce "tarife" au medicii pentru o naştere: "Păi, în general se dau 1800, 1900 de lei". O infirmieră spune că şi ea a plătit "taxa" chiar dacă e angajata spitalului

Şpaga în spitale e boală grea! După ce zilele trecute o femeie a acuzat medicul că nu i-ar fi făcut investigaţii din cauza şpăgii prea mici, o altă tânără care a născut în acelaşi spital ne-a povestit că doctorii au "tarife" clare şi cer banii imediat după naştere. Mai mult, inventează diagnostice la cerere pentru cezariană. Desigur, contracost.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 16.08.2021, 13:07

Vezi și

"A venit dânsa la mine şi mi-a spus că: ştiţi că trebuie să plătiţi. Că trebuie să plătiţi anestezistul, asistentul şi toţi cei care au participat la naştere. Am întrebat cât? Păi, în general se dau 1800, 1900 de lei", spune o pacientă sub protecţia anonimatului.

Atât ar costa neoficial o naştere la sptialul CF 2. Cel puţin asta susţine o tânără care a născut recent acolo. Femeia spune că medicul ginecolog i-ar fi cerut şpagă de la prima consultaţie. "Am făcut o ecografie pe care m-a pus s-o plătesc. 100 de lei ecografia. Mi-a spus că aşa se plăteşte în general: 100 de lei. În momentul în care am scos banii i-a băgat imediat în buzunar, nu am primit bon fiscal, nu am primit chitanţă", mai spune pacienta.

Tot medicul ar fi învăţat o cum să facă cezariană dacă îi e teamă să nască natural: "Trebuie să discute cu un medic oftalmolog să îmi găsească un diagnostic astfel încât să îmi fie recomandată cezariana. Un om cu care bineînţeles trebuie să fim atenţi să uităm cumva că ne ajută". Nici medicul, nici conducerea spitalului nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzaţiile.

În urmă cu câteva zile, Observator a relatat povestea unei alte tinere care a născut gemeni la spital CF2 dar a ajuns în stare gravă la o altă unitate medicală, după ce a fost externată fără a i se face investigaţii. Femeia crede că doctorul nu a fost mulţumit de suma primită: 190 de euro. De altfel, o filmare cu camera ascunsă arată că şpaga e totuşi un obicei în spital.

"Îi pui acolo ceva în plic mai bine. Cât consideri tu. Şi eu am dat chiar dacă lucrez. 100 de lei şi le ajunge că au salarii mari. Au 200 de milioane pe lună", spune o infirmieră.

Serviciile medicale sunt gratuite. Plătiţi pentru consultaţii, investigaţii sau analize doar dacă sunteţi neasiguraţi sau dacă este vorba despre un serviciu la cererea pacientului. Însă în astfel de situaţii trebuie să primiţi chitanţă. Pacienţii cărora li se cer bani în spital pot depune plângere la poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Ce "tarife" au medicii pentru o naştere: "Păi, în general se dau 1800, 1900 de lei". O infirmieră spune că şi ea a plătit "taxa" chiar dacă e angajata spitalului