Antena Meniu Search
x

Video Cel mai greu Crăciun în spitalele Covid-19. Departe de familii, medicii şi bolnavii speră ca viaţa să revină la normal

Pentru medici şi bolnavii de coronavirus, este cel mai greu Crăciun. Sunt departe de familie şi nu au parte de colinde şi voie bună. Singurul lucru pe care şi-l doresc de la Moş este ca pandemia să treacă şi viaţa să revină la normal. Camerele de Urgenţă şi saloanele sunt mai pline decat oricând. O echipă Observator a filmat în ajun de Crăciun în secţia de gardă a celui mai mare spital din Bucureşti, spitalul Universitar.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.12.2020, 20:30

Vezi și
  • De la începutul pandemiei peste 9.000 de cadre medicale au fost infectate Covid-19
  • 70 dintre ele au pierdut lupta cu virusul.

Suntem în zona 0 a Unităţii primiri urgenţe. Aici nimic nu arată a sărbători. De 10 luni este rutină. Pacienţi peste pacienţi. Un şir lung de feţe. Unele care se vindecă şi pleacă acasă, altele pentru care nu mai e cale de întoarcere.

Laurentiu Radulescu reporter Observator: Cam asa arata acum locul unde sunt tinuti cei confirmati ca avand coronavirus in sectia UPU. Sunt in toal 7-8 paturi. Iar din pacate spun medicii, multi dintre cei aflati aici ajung apoi direct pe sectiile de terapie intensiva.

Boala se suprapune în această perioadă cu sărbătorile de iarnă, un motiv în plus de tristeţe pentru pacienţi.

Într-un colţ, medicii analizează fiecare radiografie în parte. Pentru majoritatea veştile nu sunt tocmai bune...

Două paturi distanţă, acest bărbat este supravegheat permanent. Medicii încearcă să îl convingă să nu renunţe la luptă. Să păstreze masca de oxigen pe faţă.

Medicii au simţit pe pielea lor infectarea cu coronavirus

Un sfert din medicii şi asistenţii care muncesc aici au simţit pe propria piele efectele infectării cu noul coronavirus. Alin are puţin peste 30 de ani. În urmă cu nici două luni a fost infectat şi a avut simptome grave. S-a întors în camera de urgenţă iar acum are grijă de pacienţii suspecţi care ajung aici. 

Acum are grijă chiar de un coleg de-al lui, asistent la spitalul universitar. De Crăciun, urma să fie liber, îşi programase sărbătorile alături de familie. Acum luptă pe patul de spital.

La Spitalul Universitar, cel mai mare din Bucureşti şi al doilea din ţară, Crăciunul va arăta cu totul diferit. Un brad împodobit este singurul lucru care aduce aminte de sărbătoare, în pandemie. 

De la începutul pandemiei peste 9.000 de cadre medicale au fost infectate Covid-19. 70 dintre ele au pierdut lupta cu virusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Cel mai greu Crăciun în spitalele Covid-19. Departe de familii, medicii şi bolnavii speră ca viaţa să revină la normal