Antena Meniu Search
x

Cerere mare pentru vaccinul antigripal. Doctorii, nevoiți să facă o selecție a pacienților

Primele tranşe de vaccin antigripal au fost deja distribuite medicilor de familie, dar, ca de obicei, sunt insuficiente. Doctorii sunt nevoiți să facă o selecție a pacienților pe care să-i imunizeze gratuit.

de Redactia Observator

la 16.09.2020, 18:24

Vezi și
  • Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la medicii de familie din Maramureş.
  • A doua tranşă de vaccin antigripal va ajunge în cabinete în luna octombrie, iar ultima în noiembrie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

O altă noutate este că, anul acesta, de frica infectării cu SARS-COV-2, interesul pentru vaccinul antigripal a crescut și din partea altor persoane decât cele aflate în categoria de risc.

Deja se fac programări în cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea împotriva gripei. Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns, în această dimineaţă, la medicii de familie din Maramureş.

Vorbim doar despre 25 de doze pentru fiecare cabinet medical și, pentru a nu crea haos, doctorii au decis: vor imuniza gratuit întâi copiii mai mici de 6 ani care suferă de afecțiuni cronice.

Gheorghe Lascu, președintele Colegiului Medicilor de Familie Maramureş: Şi acestor copii le vom administra cât de repede aceste doze pe care le primim. Mai mult, la aceşti copii şi la copiii între şase luni şi trei ani vom administra două doze de vaccin la interval de o lună de zile. Deocamdată vaccinăm copiii cu boli cronice, se vaccinează personalul medical din cabinetele medicilor de familie. Acest vaccin se mai adresează şi persoanelor care sunt instituţionalizate şi atât deocamdată. Evident că 25 de doze nu au cmu să ne ajungă.

Frica de Covid 19 i-a împins și pe cei care nu fac parte din categoria persoanelor cu risc să se gândească la imunizarea gratuită. Deşi vaccinul antigripal nu împiedică infectarea cu SARS-COV-2, poate împiedica apariţia unor complicaţii.

Călin Man, medic de familie: O imunizare a persoanelelor împotriva virusului gripal nu poate face decat să atenueze oarceum perdispunerea sau ceea ce se poate întâmpla în momentul în care va aparea şi o infectare cu COVID.

Există şi un alt motiv pentru care vaccinarea antigripală este recomandată în această perioadă. În cazul în care oamenii sunt vaccinați împotriva gripei, mai puține persoane vin în clinici cu simptome precum febră și tuse, care se suprapun cu simptomele COVID-19. A doua tranşă de vaccin antigripal va ajunge în cabinete în luna octombrie, iar ultima în noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Cerere mare pentru vaccinul antigripal. Doctorii, nevoiți să facă o selecție a pacienților