Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Construcția spitalului COVID din Iași, blocată chiar de pandemie

"Vom ridica în timp record un spital care va prelua cazurile grave de COVID din Moldova". A fost promisiunea făcută, încă de luna trecută, de autorităţile judeţene din Iaşi.

de Redactia Observator

la 29.05.2020 , 10:58

  • Un spital modular cu 250 de paturi, 100 pentru terapie intensivă.
  • Spitalul trebuia să fie gata la sfârşitul acestei săptămâni.

Proiectul părea fezabil, pentru că trebuiau doar să fie montate mai multe module deja construite unul lângă altul. Însă totul s-a blocat în vamă. Modulele, care au venit din Turcia au ajuns cu 10 zile întârziere. Şi doar un sfert dintre ele.

Un spital modular, cu 250 de paturi, dintre care 100 pentru terapie intensivă, dedicat în întregime cazurilor de Covid.

A fost proiectul promis şi semnat încă de mai bine de o lună de Consiliul Judeţean Iaşi. Când epidemia dă deja semne că e pe sfârşite, au sosit şi primele module. Cu o întârziere de 10 zile.

Vezi și

Conducerea Consiliului Județean Iași spune că de vina pentru întârziere este, culmea, chiar pandemia. Modulele, fabricate în Turcia, n-au putut trece graniţa din cauza carantinei impuse în această ţară.

Maricel Popa, Consiliul Judeţean Iași: Celălalt transport e pe drum o parte pe vapor o parte e în vamă dintre Turcia și Bulgaria. Așteptam într-un normal, daca nu ar fi fost pandemie și restricții trebuia să facă 48 de ore de la Ankara la Iași. A durat aproape 10 zile.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean susțin că, în continuare, un spital dedicat exclusiv pacienților cu coronavirus va fi util pentru toată Moldova.

Maricel Popa, Consiliul Judeţean Iași: Toţi pacienţii pozitivi de la celelalte spitale vor fi transferaţi în acest spital, noi sperăm în decurs de maxim 10 zile să fie montat şi instalat.

Conform proiectului iniţial, spitalul în valoare de 13 milioane trebuia să fie gata la sfârşitul acestei săptămâni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Construcția spitalului COVID din Iași, blocată chiar de pandemie