Antena Meniu Search
x

Video Cum au ajuns bolnavii de COVID să se plimbe cu tramvaiul sau să moară în magazin, la cumpăraturi. DSP, acuzată că nu mai face anchete

În valul patru, anchetele epidemiologice se fac pe sărite. Mulţi bolnavi se plâng că nu sunt sunaţi pentru a spune cu cine au intrat în contact. Astfel, nevaccinaţii se pot plimba liberi în loc să stea în carantină. Şi pot răspândi boala. Printre victimele coronaviruslui este şi o femeie de 38 de ani din Iaşi, care a murit în timp ce era la cumpărături. Nu era vaccinată, dar era convinsă că are gripă. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 04.11.2021, 19:32

Vezi și

Cazul unei femei de 38 de ani arată cât de agresiv e virusul. Femeia nu avea alte boli dar nu era nici vaccinată. A murit sub ochii copilului şi ai soţului în timp ce era la cumpărături. I s-a făcut rău când a ieşit din magazin şi a intrat în stop cardiorespirator. Medicii de la SMURD au încercat să o resusciteze, dar nu au putut să o salveze. Avea saturaţie de oxigen de 20 la sută.

Diana Cimpoieşu, medic şef SMURD Iaşi: Soţul ne-a povestit că de 10 zile se tratează la domiciliu cu medicaţie antitermică, antiinflamatorie pentru gripă. Testul antigen rapid era pozitiv pentru COVID.

Bolnavi de COVID, prin tramvai după rețete

Doctorii spun că din ce în ce mai mulţi pacienţi nu iau în serios simptomele de COVID-19. O femeie s-a plimbat cu tramvaiul, deşi ştia că e pozitivă.

Pe acelaşi subiect

Rodica Tănăsescu, medic de familie: Mi-a venit ieri să-i dau reţeta lui bărba-su de care ştiam că e pozitivă. Când am văzut-o între pacienţi la uşă am simţit că... 

Reporter: Ce v-a zis?

Rodica Tănăsescu, medic de familie: Că nu mai am nimic, doamna doctor, că mi-am mai făcut eu un test şi e negativ. Măi, fată, legea e clară. Zic: cu ce ai venit? Cu tramvaiul. Bravo!  

Între timp, mulţi bolnavi se plâng că de la DSP nu mai primesc niciun ajutor: nici pentru testare, nici pentru anchete epidemiologice. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rodica Tănăsescu, medic de familie: Am vreo 70 de pacienţi. 

Reporter: Câţi au beneficiat de anchetă apidemiologică?

Rodica Tănăsescu, medic de familie: Vreo 15.

Din DSP situaţia se vede altfel. Medicii promit că vor face anchete epidemiologice

Medic coordonator DSP Bucureşti: Toate anchetele pot să vă asigur că sunt în curs de facere. Am suplimentat personalul de la 1 noiembrie. Toţi acei oameni care nu au fost sunaţi vor fi sunaţi. 

Anchetele epidemiologice ar ajuta mult la limitarea răspândirii virusului, spun medicii. 

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Dacă nu ai persoanele cu care ai intrat în contact direct, în mod clar ei vor transmite mai departe şi lucrurile astea se vor întâmpla în cascadă.

Specialiştii ne recomandă să ne purtăm ca şi cum orice persoană cu care intrăm în contact e posibil infectată. Să purtăm continuu masca şi să păstrăm distanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cum au ajuns bolnavii de COVID să se plimbe cu tramvaiul sau să moară în magazin, la cumpăraturi. DSP, acuzată că nu mai face anchete