Antena Meniu Search
x

Video Dezastru în Sănătate. 4.500 de medici ies din Rezidențiat, dar posturile sunt blocate. În spitale e chemată Poliția să facă ordine

Aproape 1.000 de medici lipsesc în spitalele din Bucureşti, iar cei care luptă acum cu valul de pacienţi de după Sărbători sunt la capătul puterilor. Este criză şi la nivelul asistenţilor şi infirmierilor, dar posturile în Sănătate sunt în continuare blocate. Grav este că unele spitale au ajuns să facă listă de aşteptare a pacienţilor pentru Terapie Intensivă din cauza lipsei specialiştilor.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 08.01.2024, 19:33

Vezi și
  • Tatăl unui pacient: Intrăm cu forţa şi să vină poliţia să ne scoată de acolo, îşi bate joc de noi. Ce mă interesează pe mine că n-are medici sau n-are asistenţi, să le dea bani să-i angajeze. 

Un tată îşi strigă disperarea la Camera de Gardă a Spitalului Gomoiu din Capitală, unde sunt doar două asistente pe tură. A aşteptat o jumătate de zi ca fiul bolnav să fie văzut de cineva.

  • Maria Enescu, managerul Spitalului Gomoiu: Cred că în ultima perioadă aproape zilnic chemăm poliţia, se poate verifica şi la secţia de poliţie. Timpul de aşteptare este de 4, 5, 6 ore.

Posturile din Sănătate sunt în continuare blocate, iar medicii şi asistentele sunt la capătul puterilor

Pe acelaşi subiect

S-a ajuns la situaţia în care pacienţii sunt nevoiţi să stea pe listă de aşteptare chiar şi pentru ATI.

  • Radu Ţincu, medic ATI Spitalul Floreasca: În spitalele Ministerului Sănătăţii sunt astfel de situaţii pentru că există deficit în Terapie Intensivă, sunt spitale în care se aşteaptă 24-48 de ore, să se găsească un loc în terapie intensivă.
  • Şerban Dragosloveanu, managerul Spitalului Foişor: Se respectă în mare parte listele de programări, există uşoare amânări din cauza urgenţelor care au fost de Sărbători în număr destul de mare. Foişorul se confruntă acum cu o listă de anestezişti.

De la Finanţe, acolo unde ar trebui să vină rezolvarea pentru posturile blocate, se aud, din nou, promisiuni. Marcel Boloş aşteaptă cifrele de la Ministerul Sănătăţii, dar ...

  • Marcel Boloş ministrul Finanţelor: Decizia este a Guvernului României. Eu cred ca toata lumea ştie ca dupa ce s-a aprobat bugetul nu ai cum să modifici limitele.
  • Maria Rohnean, reporter Observator: În mai puţin de două săptămâni vor ieşi din rezidenţiat aproximativ 4.500 de medici care deja au luat examenul de specialist. Şi pentru ei posturile sunt blocate, astfel că există două variante: clinici private sau... să plece la spitale din străinătate.

Federaţia Sanitas anunţă grevă generală la finalul lui februarie

Viorel Huşanu preşedinte Sanitas Bucureşti: Noi în luna februarie vom demara aceste mişcări de protest. Vom face grevă pentru măriri de venituri. 

La nivel naţional, există un deficit de 15.000i de medici şi 40.000 de asistenţi şi infimieri.

  • Simin Florescu, managerul Spitalului Victor Babeş: Într-un sezon de gripă care a început mai devreme, într-un sezon de rujeolă epidemic, şi toate acestea nu fac decât să deterioreze activitatea medicală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Dezastru în Sănătate. 4.500 de medici ies din Rezidențiat, dar posturile sunt blocate. În spitale e chemată Poliția să facă ordine