Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Efectele Kangoo Jumps asupra genunchilor: 100 de voluntari români îi ajută pe medici să obţină un răspuns

Săriturile Kangoo, o formă tot mai populară de mişcare în sălile de fitness, devin obiect de studiu. O echipă de medici din Oradea şi Târgu Mureş va încerca să determine cât de folositoare sunt săriturile pentru cei care au probleme la genunchi. 100 de voluntari au fost de acord ca în următoarele luni să facă sport în numele ştiinţei şi apoi să se lase evaluaţi. 

de Redactia Observator

la 19.08.2022 , 07:36

Kangoo Jumps - săriturile cu ghete care te fac să ţopăi ca pe arcuri, devin tot mai populare în ţara noastră. Şi au trezit şi interesul ortopezilor. În următoarele luni, cu ajutorul antrenorilor, aceştia vor monitoriza 100 de practicanţi ai acestui sport. "Cincizeci de persoane vor face fără ghete şi cincizeci de persoane vor face cu ghete antrenament", explică Kinga Sebestyen, antrenoare.

Studiu: Efectul kangoo jumps asupra genunchilor

Medicii vor să afle dacă exerciţiile de acest fel reduc perioada de recuperare a celor care au anumite afecţiuni ale genunchiului. "Medicina şi medicina sportivă în ortopedie reprezintă 50% ortodpedie şi 50% recuperare. Ceea ce facem noi aici, mişcare - este de fapt baza tratamentului oricărei injurii", spune Andrei Feier, medic rezident.

Vezi și

Medicii îi liniştesc pe cei care se tem de sport. "Spre deosebire de alergare, la care există un anumit timp de impact la nivelul genunchiului, folosirea acestor ghete poate să atenueze acest impact şi poate să aducă beneficii", adaugă Octav Rusu, medic ortoped. 

Practicanţii de Kangoo Jumps nu au mai stat pe gânduri şi au început încălzirea în paşi de dans. "La finalul studiului vrem să dovedim şi vrem să demonstrăm că şi cei care au probleme cu genunchii pot să facă sport", spune antrenoarea de fitness. "Este un sâmbure de cercetare. Dacă treaba asta ajută cumva comunitatea din Târgu Mureş, aş fi mai bucuros", a precizat Octav Rusu, medic ortoped. 

Studiul se va desfăşura pe parcursul a şase luni, începând din luna septembrie. Participanţii trebuie să ia parte la trei antrenamente pe săptămână. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Efectele Kangoo Jumps asupra genunchilor: 100 de voluntari români îi ajută pe medici să obţină un răspuns