Antena Meniu Search
x

Femeie din Brăila confirmată cu gripă, deși fusese vaccinată antigripal

Un caz de gripă a fost depistat la o femeie din Brăila, deși aceasta fusese vaccinată antigripal. Pacienta a fost confirmată cu virusul gripal de tip AH1. 

de Redactia Observator

la 22.02.2019, 19:08

Un caz de gripă a fost depistat la o femeie din Brăila, deși aceasta fusese vaccinată antigripal. Pacienta a fost confirmată cu virusul gripal de tip AH1. 

Femeia din Brăila, confirmată cu virus gripal de tip AH1, în vârstă de 59 de ani, a fost internată inițial la secţia Terapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Din fericire, starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit, pacienta fiind mutată la Boli Infecţioase.

Ceea a salvat-o pe femeie în vârstă de 59 de ani, potrivit specialiştilor, a fost faptul că ea s-a vaccinat antigripal, iar organismul avea deja anticorpii care să lupte cu boala.

Este al doilea caz din Brăila de persoană vaccinată antigripal, care, ulterior, a fost confirmată cu gripă. Primul caz a fost al unui bărbat de 49 de ani, ajuns în Terapie cu simptome de gripă, la care a fost depistat cu virusul gripal AH1. Din fericire, bărbatul şi-a revenit şi a fost mutat în secţia Boli Infecţioase a SJU, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei .

Patru oameni din Brăila confirmați cu gripă, nevaccinaţi şi cu alte afecţiuni medicale, au murit în acest sezon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Femeie din Brăila confirmată cu gripă, deși fusese vaccinată antigripal