Antena Meniu Search
x

Focar de covid în secţia de oncologie la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. 27 de persoane au fost depistate pozitiv

Un focar de Covid-19 a fost depistat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. 27 de persoane, din care 14 copii, au fost confirmate cu coronavirus.

De Redactia Observator la 08.10.2021, 18:03
Focar de covid în secţia de oncologie la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi
Focar de covid în secţia de oncologie la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi - Shutterstock

Un număr de 14 copii şi 13 părinţi ai acestora au fost confirmaţi cu COVID-19 la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, fiind vorba despre copii şi aparţinători internaţi în Secţia de Oncologie pediatrică a acestei unităţi medicale. "Au fost confirmarte 27 de persoane, 14 pacienţi şi 13 însoţitori. Niciun cadru medical nu a fost depistat până în prezent pozitiv", a declarat pentru Observator Marius Voicescu purtător de cuvânt DSP Iași.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, focarul de Covid-19 a fost depistat în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Alina Belu, manager al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, spune că focarul a pornit de la un părinte care era internat alături de copilul său în spital.

Persoana respectivă a fost iniţial testată negativ, dar ulterior a prezentat diverse simptome, iar în urma unui nou test s-a confirmat că suferă de COVID. 

Care este starea pacienţilor 

Pe acelaşi subiect

Conform DSP, pacienții pozitivi au fost izolați în spital și s-a dispus dezinfecția spațiilor secției.

Cinci dintre copiii confirmaţi cu COVID au fost externaţi la cererea părinţilor, întrucât prezentau o formă uşoară a bolii, în timp ce restul de nouă au rămas internaţi în spital, fiind transferaţi într-o altă secţie. Unul dintre cei nouă copii are o formă mai gravă a bolii.

Până vineri, în judeţul Iaşi au fost confirmate 52.911 cazuri de persoane infectate cu COVID, 606 fiind depistate în ultimele 24 de ore.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Focar de covid în secţia de oncologie la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. 27 de persoane au fost depistate pozitiv