Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Focar de rujeolă în şcoală: 9 elevi infectaţi au ajuns la spital. Este alertă epidemiologică la Cândești, în Buzău

Este alertă epidemiologică de rujeolă la o școală din localitatea Cândești, județul Buzău! Nouă elevi, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, au fost diagnosticați cu această boală contagioasă și au ajuns la spital după ce au prezentat simptome severe.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 09:51

Primele cazuri de rujeolă au apărut în urmă cu două săptămâni, atunci când elevii au început prezinte simptome din ce în ce mai grave.

Val agresiv de rujeolă în România

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău: În serviciul UPU SMURD toți copiii au fost consultați și ulterior au fost transferați la secția boli infecțioase.

Vezi și

Pentru a limita extinderea focarului, personalul școlii efectuează triaj epidemiologic zilnic şi monitorizează atent sănătatea copiilor. 

Pe acelaşi subiect

Loredana Vîrcan, director școală Cândești: În fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, dimineața, prânz, seara, facem curățenie cu produse chimice, în primul rând, urmate seara de pulverizare și ștergerea suprafețelor cu produse clorigene și biocide.

Cei mai îngrijoraţi cu privire la răspânidirea bolii sunt părinţii copiilor. 

Vaccinarea copiilor cu vârsta între 1 şi 5 ani, singura variantă de prevenire a bolii

Potrivit epidemiologilor, singura variantă de prevenire a acestei boli contagioase este vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 5 ani. 

Dr. Carmen Scântei, epidemiolog șef DSP Buzău: Chiar dacă epidemia de rujeolă în România a fost declarată încheiată, cazuri de rujeolă vor mai fi. Avem posibilitatea să ne vaccinăm şi în mod gratuit, şi într-un regim compensat.

De la începutul anului 2023, România se confruntă cu un val agresiv de rujeolă, înregistrându-se aproape 24.000 de cazuri confirmate și 21 de decese până la 1 septembrie 2024. Cele mai multe victime s-au înregistrat în București, unde cinci persoane au murit. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Sănătate » Focar de rujeolă în şcoală: 9 elevi infectaţi au ajuns la spital. Este alertă epidemiologică la Cândești, în Buzău