Antena Meniu Search
x

Video Frica de restricții bate teama de vaccin. Adolescenții au stat la rând să se imunizeze anti-Covid: ”Mă vaccinez ca să pot să stau mai mult pe afară”

Nici nu au intrat în vigoare restricţiile pentru nevaccinaţi, că foarte mulţi români au mers să se imunizeze. Peste 90 de mii numai astăzi au făcut prima doză, un record al pandemiei. Printre ei sunt şi foarte mulţi copii şi adolescenţi care vor să stea mai mult la şcoală sau afară. Specialiştii au calculat, dacă se menţine rata de vaccinare din ultimele zile, în mai s-ar putea atinge imunitatea în masă.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 19:39

Vezi și

Robert are 15 ani şi este în clasa a noua. De luni învaţă de acasă, în oraş nu va putea să stea după ora zece seara, iar la mall nu va putea să intre. Aşa că astăzi şi a convins părinţii să vină cu el să se imunizeze. A ajuns la maratonul de la Palatul Copiilor unde coada se întindea pe zeci de metri.

Reporter Observator: ”De ce îţi doreşti să te vaccinezi? 

Adolescent vaccinat: ”Ca să pot să stau mai mult pe afară”

La aceeaşi coadă l-am întâlnit şi pe Daniel. A trecut prin boală acum mai bine de 6 luni şi i-a expirat certificatul verde. Adolescent vaccinat: ”Să simt că sunt protejat de COVID că am fost în stare nasoală”  Reporter Observator: ”Te-au influenţat şi restricţiile?” Adolescent vaccinat: ”De asta cred că face vaccinul cea mai multă lume: ca să nu mai aibă acele restricţii”

Pe acelaşi subiect

Adolescentul e fericit că l-a convins şi pe tatăl lui să se vaccineze. Tatăl adolescentului: ”Eu de ce mă vaccinez? Să vă spun cinstit, pentru că este în ton cu familia”.

Ioana şi Matei sunt colegi de clasă. Tocmai au primit adeverinţele care arată că le-a fost administrată prima doză de Pfizer.

Ioana: ”După ce o să ne facem şi rapelul. Când ne întoarcem la şcoală o să putem să stăm la şcoală şi dacă intrăm în online”.

Ca să scape de restricții, adolescenții au stat la rând la vaccinare la Biblioteca Naţională

Sunt cozi peste tot în Capitală la vaccinare. La Biblioteca Naţională, sunt 10 fluxuri unde oamenii nu au nevoie de programare, ci doar de buletin pentru imunizare. Copiii şi tinerii între 12 şi 18 ani trebuie să aibă acordul părinţilor.

Adolescent vaccinat: ”Eu eram anti-vaccin, credeam în toate speculaţiile. Până la urmă am reuşit să mă conving că este sigur.”

Adolescentă vaccinată: ”Am venit obligat forţat. M-a obligat mama. A zis: dacă nu te vaccinezi nu mai ieşi din casă”

Mama copiilor e vaccinată şi vrea ca toată lumea să fie protejată.

Mama adolescenților:Ea a fost infectată în decembrie anul trecut. Este teama de a transmite altora care sunt cu probleme”

Cu toate astea, mulţi părinţi nu vor să îşi imunizeze deocamdată copiii. Unii se tem că serul anticovid ar putea provoca miocardită.

Dragoş Vinereanu, medic cardiolog: ”Miocardita este o reacţia vaccinală cunoscută la toate tipurile de vaccin. Din fericire este o reacţie vaccinală rară, chiar foarte rară şi chiar dacă apare poate fi tratată”.

6 centre de vaccinare deschise non-stop în București, până luni

În Capitală, oamenii au stat la cozi şi noaptea. 6 centre sunt deschise non stop până luni dimineaţa.

Vaccinarea s-a relansat şi în ţară odată cu anunţarea noilor restricţii. La Cluj, oamenii au aşteptat în jur de jumătate de oră în maşină să se imunizeze la centrul drive thru.

Reporter Observator: ”Ce te-a făcut să aştepţi până acum?”

Bărbat vaccinat: ”Păi, te iei după toate poveştile din păcate.

Ada Ardelean, medic coordonator vaccinare: ”Marea majoritate vin probabil că sunt constrânşi şi nu mai au voie să meargă cam pe nicăieri dacă nu au un certificat de vaccinare”

Unii oameni spun că s-au vaccinat ca să fie primiți la serviciu

După luni de zile în care a bătut vântul prin centrele de vaccinare, acum a fost înghesuială şi la Galaţi.

Femeie vaccinată: Ce ne-a determinat? Faptul că ne forţează, că nu ne mai primeşte la serviciu. Trebuie să venim”

Ieri a fost prima zi de la relaxarea măsurilor în care imunizarea prin vaccinare a depăşit imunizarea ca infectare. Octavian Jurma, epidemiolog: ”Ținta aceasta de 10 milioane de persoane vaccinate care se mutase în anul 2023 ar putea fi atinsă la mijlocul lunii ianuarie 2022 a anului viitor dacă continuăm cu media din ultimele 7 zile”.

Acum, mai puţin de 6 milioane de români sunt vaccinaţi cu schema completă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Frica de restricții bate teama de vaccin. Adolescenții au stat la rând să se imunizeze anti-Covid: ”Mă vaccinez ca să pot să stau mai mult pe afară”