Meniu
Search
x

Gripa în România, bilanţ îngrijorător. Patru oameni au fost doborâţi de virus

Gripa a luat până acum patru vieţi. Doi oameni au murit doar în ultimele ore la spitalele din Galaţi şi Timişoara. Niciunul dintre ei nu era vaccinat. Un tânăr de 32 de ani a încercat mai întâi să se trateze singur acasă, cu antibiotice.

la 08.01.2019, 20:11
Vezi și

Gripa a luat până acum patru vieţi. Doi oameni au murit doar în ultimele ore la spitalele din Galaţi şi Timişoara. Niciunul dintre ei nu era vaccinat. Un tânăr de 32 de ani a încercat mai întâi să se trateze singur acasă, cu antibiotice. Medicii avertizează că astfel de medicamente nu au niciun efect în cazul gripei, pentru că boala este provocată de un virus, nu de o bacterie.

În Arad, cinci oameni au fost diagnosticaţi cu virusul gripal. 

Din cauza complicaţiilor, un tânăr de 32 de ani, nevaccinat, a fost transferat la Timişoara. A crezut iniţial că are o răceală şi a tratat-o singur acasă cu antibiotice. 

Dana Cârnatu, purtător de cuvânt DSP Arad: Utilizarea antibioticelor fără recomandarea medicului este foarte dăunătoare stării de sănătate a pacientului. Gripa, fiind o boală cauzată de virus, antibioticul nu este eficient. 

În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, starea lui s-a agravat. 

Andreea Sicoe-Borboroş, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Timişoara: Pe data de 1 ianuarie medicii i-au montat un plămân artifical. Cu toate acestea starea s-a degradat de la o zi la alta iar ieri s-a declarat decesul. 

De la începutul anului, doi gălăţeni au murit din cauza gripei. Prima victimă a fost un bărbat care s-a stins sâmbătă, deşi au încercat să-l salveze şi medicii de la Institutul Oncologic din Iaşi. Iar ieri, virusul a fost fatal şi pentru o femeie de 51 de ani. 

Alţi doi oameni au fost diagnosticaţi cu gripă la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. 

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: Nu este vorba despre o epidemie de gripa, numarul de cazuri confirmate e mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut. Avem patru decese confirmate. Doua in Galati, unul, in Arad si unul in Mures. 

Medicii atrag atenţia că, înainte de a veni la camera de gardă, bolnavii trebuie să facă diferenţa între gripă şi o simplă răceală În general, gripa debutează brusc, cu febră foarte mare, frisoane şi dureri puternice musculare. În cazul unui guturai, rareori pacienţii fac febră, iar durerile nu sunt la fel de puternice. 

Totuşi, vaccinul rămâne principalul mod de a preveni gripa. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Gripa în România, bilanţ îngrijorător. Patru oameni au fost doborâţi de virus