Antena Meniu Search
x

Zeci de noi cazuri de gripă în România. Semnalul de alarmă tras de medici

Încă un bărbat a fost ucis de gripă, iar bilanţul negru a ajuns la cinci victime în doar câteva zile. Un pacient de 70 de ani, din Mureş, a pierdut astăzi lupta cu boala agresivă. Autorităţile fac apel la toţi românii: nu vă trataţi singuri cu antibiotice.

Vezi și

Încă un bărbat a fost ucis de gripă, iar bilanţul negru a ajuns la cinci victime în doar câteva zile. Un pacient de 70 de ani, din Mureş, a pierdut astăzi lupta cu boala agresivă. Autorităţile fac apel la toţi românii: nu vă trataţi singuri cu antibiotice şi mergeţi la medic când simptomele se agravează.

Câte doi copii bolnavi împart acelaşi pat, în saloanele secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Arad. Îi izolează doar un cearşaf pus pe post de paravan. 40 de mici pacienţi, toţi sub doi ani, ocupă cele 33 de locuri de aici. Mamele lor ajung să doarmă pe un scaun sau pe un colţ de pătuţ. 

Şi toţi s-au îmbolnăvit în doar câteva zile. Cei mai mulţi au ajuns la medic cu bronşite, viroze sau pneumonii. 

Rujiţa Ciurea - şef secţie Pediatrie Spitalul Judeţean Arad: Aceasta este luna in care suntem supraaglomerati cam pana prin martie. Fiind sectie de sugari, patologia e frecvent intalnita la acesti copii. 

Pe acelaşi subiect

Infecţiile respiratorii au umplut  Unităţile de Primiri Urgenţe din toată ţara. Au fost 40 de mii de cazuri în acest sezon. 

Silvia Nica, medic şef UPU Spitalul Universitar: A fost un adevarat asediu. In mod normal, pacientii care au febra, care tusesc si sunt pe picioare ar trebui sa mearga la medicii de familie. 

Cei mai mulţi pacienţi vin la Urgenţe speriaţi că ar putea avea gripă. Până acum, 5 oameni au murit din cauza virusului A. 

Faţă de răceală, gripa e o boală care debutează brusc, cu febră, dureri musculare, de cap şi cu o stare generală de rău. Medicii avertizează bolnavii să nu ia antibiotice fără reţetă. Un tânăr de 32 de ani din Arad a murit pentru că s-a tratat greşit de gripă. 

Simin Aysel Florescu, director medical Spitalul Victor Babeş: Gripa este o infectie virala care nu are cum sa fie tratata cu antibiotice. Exista tratamente antivirale pentru gripa dar si astea se adminsitreaza numai la recomandarea scrisa a unui medic de specialitate. 

Din cauza valului de îmbolnăviri din ultima perioadă, şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat pe pagina de Facebook un ghid pentru părinţi: sunaţi la 112 dacă febra copilului nu cedează în 48 de ore, dacă respiraţia e dificilă  sau în caz de somnolenţă excesivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Zeci de noi cazuri de gripă în România. Semnalul de alarmă tras de medici