Antena Meniu Search
x

Video Guvernul pune frână programului de fertilizare. Cuplurile nu vor mai primi bani pentru proceduri

În ţara cu cea mai scăzută natalitate din ultimul secol, Guvernul pune frână tocmai programului de fertilizare. Ministerul Finanţelor anunţă că n-a mai găsit bani pentru decontarea procedurilor FIV şi în 2024, în condiţiile în care unu din cinci cupluri se chinuie să devină părinţi. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 20.12.2023, 13:54

Vezi și

E vorba despre peste 15.000 de cereri de la familii care au solicitat un ajutor de la stat prin prisma acestui program şi care nu vor mai primi finanţare, asta pentru că ministerul Finanţelor a acordat ministerului Familiei doar suma de 100.000 de lei pentru anul viitor, bani care acoperă doar diferenţa care trebuie plătită către cele 10.000 de cupluri care au făcut solicitare acum, în 2023.

Programul de fertilizare in vitro prevede plata unui ajutor financiar de 15.000 de lei

Programul de fertilizare in vitro susţinut financiar de către stat prevede plata a unui ajutor financiar de 15.000 de lei în două tranşe. Un voucher de 5.000 de lei către farmacii, pentru plata medicamentelor care sunt necesare unei astfel de proceduri, dar şi plata unui voucher de 10.000 de lei către clinica în care cuplul respectiv merge pentru a efectua această procedură.

Ministerul Familiei spune că mai există o şansă la rectificarea bugetară din viitor pentru ca acest program să fie refinanţat, dar sunt şanse foarte mici ţinând cont de faptul că rectificarea bugetară de anul acesta s-a făcut abia în luna decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Guvernul pune frână programului de fertilizare. Cuplurile nu vor mai primi bani pentru proceduri