Antena Meniu Search
x

Video Decontarea procedurilor de fertilizare in vitro începe astăzi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească doritorii şi care este valoarea voucherelor

De astăzi pot fi depuse cererile pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro. Beneficiarii vor putea primi vouchere în valoare totală de 15.000 de lei. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.04.2023, 08:56

Vezi și

Există câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să aplice pentru acest program. În primul rând, să fie cetăţeni români. Vorbim despre femei singure, infertile sau cupluri infertile. Să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani şi să fie asiguraţi în sistemul naţional de sănătate publică. În acelaşi timp, trebuie să facă procedurile la o clinică parteneră din România.

Citește și: Totul despre fertilizarea in vitro: ce este și care sunt riscurile

Există mai multe documente pe care trebuie să le depună la dosar, iar dosarele pot fi depuse de astăzi. Lista de documente poate fi văzută pe site-ul ministerului Familiei. Banii se vor da în două tranşe, vorbim despre 2.500 de beneficiari pentru ce a mai rămas din acest an şi alţi 10.000 de beneficiari pentru anul următor. Cel mult două proceduri vor fi decontate. 5.000 de lei se vor da pentru tratamente şi 10.000 de lei pentru procedura de embrio-transfer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Decontarea procedurilor de fertilizare in vitro începe astăzi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească doritorii şi care este valoarea voucherelor