Antena Meniu Search
x

Video În timp ce unele spitale îşi redeschid porţile pentru pacienţii non-COVID, altele încă aşteaptă avizul DSP pentru reluarea activităţii

Într-un spital COVID din Capitală mai sunt internaţi doar trei bolnavi. Cei mai mulţi medici stau şi aşteaptă avizul de la DSP să îşi reia activitatea normală. Tot mai multe spitale din ţară se redeschid pentru ceilalţi bolnavi, mai ales că numărul infectărilor COVID a scăzut dramatic. Astăzi au fost raportate doar 230 de cazuri noi. E cel mai mic număr din 23 iunie 2020 încoace.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 24.05.2021, 19:39

Vezi și

La ora 6 fix, uşile Spitalului Foişor s-au deschis. Pacienţi din toată ţara au aşteptat la coadă, cu nerăbdare, momentul. Sunt imaginile normalităţii, departe de scenele dezumanizării din urmă cu o lună şi jumătate. 

Pe 9 aprilie, peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi cu ambulanţe la alte spitale sau la domiciliu, în regim de urgenţă. Decizia de transformare a spitalului în unitate COVID a fost luată de șeful DSU, Raed Arafat. Nu mai erau locuri la Terapie Intensivă în alte spitale pentru bolnavii infectați. 

Azi, Spitalul Foişor e deschis pentru toţi. Pacienţii vaccinaţi au fost testaţi rapid. Celorlalţi, li s-au făcut teste PCR. Pe listele de aşteptare se strânseră aproape 1.000 de bolnavi. 

''Suntem din Suceava

Pe acelaşi subiect

Câte ore aţi făcut pe drum?

7.''

''Am venit cu soţul meu. Are ambele tendoane de la mână rupte, se agravează din ce în ce mai tare.''

''Făcusem analizele, tot, eram pregătiţi pentru operaţie. Atâţia oameni au fost daţi afară''.

Şi în Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș din Craiova au fost internaţi de astăzi pacienţi non COVID. Doar secţia de terapie intensivă va fi folosită exclusiv pentru bolnavii COVID.  Spitalul din Caracal aşteaptă avizul DSP. Din cele 440 de paturi, jumătate au fost eliberate. 

245 de spitale au fost transformate în unităţi medicale COVID în pandemie. Acestea îşi pot relua activitatea normală dar în fiecare spital trebuie să rămână spaţii speciale pentru pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19.

Unele spitale încă au nevoie de avizele de la DSP pentru reluarea activităţii

Spitalul Witting din Capitală şi-a închis uşile pentru bolnavii cronici în urmă cu un an. Acum mai sunt internaţi doar 3 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Daniela Drăgoescu, director medical, Spitalul Witting: Când am primit avizul de funcţionare pentru spital COVID l-am primit în 2 zile. Iar acum am depus memoriu de 10 zile şi nu am primit măcar o vizită.

De cealaltă parte, DSP spune că documentaţia depusă de spital nu a fost corespunzătoare, iar evaluarea este în curs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » În timp ce unele spitale îşi redeschid porţile pentru pacienţii non-COVID, altele încă aşteaptă avizul DSP pentru reluarea activităţii