Antena Meniu Search
x

Video În trei săptămâni, România ar putea renunţa la restricţii majore, dacă 5 milioane de români se vaccinează. Altfel, relaxarea se amână

Toţi ochii sunt aţintiţi pe cifrele vaccinării! Ajungem sau nu la 5 milioane de imunizaţi până la 1 iunie, ca să ne putem relaxa, aşa cum ne-au promis autorităţile? Ministrul Sănătăţii spune că nu, dar premierul crede că da. Realitatea e că nici măcar 4 milioane de români nu au primit o doză până acum. 20 de mii dintre ei au fost vaccinaţi la maratonul organizat în weekend în Capitală.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.05.2021, 20:56

Vezi și

Maratonul vaccinării din Bucureşti s-a încheiat în aplauze. 20.360 de oameni au fost imunizaţi în ultimele 3 zile şi 3 nopţi la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. O femeie de 83 de ani a venit după 8 dimineaţa, ora oficială de închidere a maratonului, dar a primit o doză.

Localnic: Stau vizavi. Mă uitam de la geam şi tot vedeam că tot timpul tot vine lume, vine lume. 

Studenţii care au lucrat în tura de noapte au vrut să îşi amintească peste ani că au contribuit la stoparea pandemiei. Prezent la maraton aproape continuu de vineri, coordonatorul centrului de la Sala Palatului a fost impresionat de numărul mare de persoane care s-au decis să se imunizeze.

Mihai Craiu, medic coordonator: Pot să spun sigur că speranţa vinde mai bine decât frica. Speranţa către o viaţă normală

Elena, coordonator studenţi: O doamnă şi un domn care au venit din Colentina pe jos până aici doar pentru a se vaccina. Doamna, în vârstă de 75 de ani. Au venit în jurul orei 4 dimineaţa. 

Toţi cei vaccinaţi la maraton se vor reintoarce la Sala Palatului sau la Biblioteca Naţională peste 3 săptămâni, pentru rapel. Oamenii vor primi sms-uri cu ziua în care trebuie să vină. De asemenea, atunci vor putea fi vaccinate şi alte persoane cu prima doză de Pfizer.

Mai avem trei săptâmâni până la data mult-aşteptatei relaxări. Potrivit oficialilor, la 1 iunie ar trebui să ajungem la 5 milioane de vaccinaţi. Adică să mai primească prima doză peste 1.370.000 de persoane. În medie, aproape 60.000 pe zi.. Problema este că în ultimele zile, media a fost în jur de 50.000.. Iar în acest ritm, ţinta de 5 milioane va fi atinsă cu o întârziere de o săptămână, pe 6 iunie.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie.

Florin Cîţu, premierul României: De foarte mult ori, când avem un obiectiv ambiţios, există foarte multe voce care spun că nu se poate. Eu zic că se poate! De săptămâna viitoare facem un fel de ședință de Guvern în stradă, în care toți vom fi și vom vorbi cu cetățenii, le vom răspunde întrebărilor după ce ies de la vaccinare.

Aproape 3,7 milioane de români sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » În trei săptămâni, România ar putea renunţa la restricţii majore, dacă 5 milioane de români se vaccinează. Altfel, relaxarea se amână