Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre revenirea la noi restricții în pandemie: "Încercăm să convingem românii să respecte regulile"

Prmierul Ludovic Orban a vorbit luni despre revenirea la noi restricții în pandemie: "Încercăm să convingem românii să respecte regulile", a spus el, întrebat dacă e posibil să se ia decizia intrării din nou în stare de urgență.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 20.07.2020, 10:56

Coronavirus România
Ludovic Orban - Captură video
  • Restaurantele nu se deschid în perioada următoare.
  • Premierul cere românilor să fie responsabili.

România înregistrează o creștere alarmantă a numărului nou de infectați cu coronavirus și autoritățile încearcă să facă față situației fără să apeleze la măsuri restrictive dure. A spus-o chiar premierul Ludovic Orban.

"Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară, nu ne dorim să luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Respectați regulile de protecție sanitară, care au cel mai mare efect. Sunt mai multe prognoze care au fost făcute încă de la începutul epidemiei. Luăm toate măsurile care sunt posibile legal.

Ați constatat o intensificare a prezenței pe teren a tuturor echipelor de control. Încercăm să convingem românii să respecte regulile.

Dacă suntem responsabili, dacă avem grijă să ne protejăm sănătatea vom reuși să ținem în frâu această epidemie. E mai simplu să purtăm mască, să respectăm regulile de igienă, decât să ajungem în situații pe care nu le dorim.", a spus Orban.

Premierul a declasrat că nu se pune problema redeschiderii restaurantelor: "Atâta timp cât nu reuşim să avem trend descendent, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înţeleg problemele patronilor de restaurante.

Noi suntem însă responsabili și nu putem s mai relaxăm ceva care are risc epidemielogic. Se va amâna până reușim un trend descendent de persoane infectate."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Ludovic Orban, despre revenirea la noi restricții în pandemie: "Încercăm să convingem românii să respecte regulile"