Antena Meniu Search
x

Video Mărturia care îi pune în dificultate pe anchetatorii din cazul pacienţilor morţi la Spitalul Pantelimon. Ce a declarat o asistentă sub anonimat

Cazul pacienţilor morţi la Spitalul Pantelimon are primele concluzii. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi ancheta internă a spitalului au stabilit că medicii de la Terapie Intensivă nu au micşorat dozele medicamentelor. Cu toate acestea, există declaraţii care îi pun în dificultate pe anchetatori.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 17.04.2024, 19:55

Vezi și

Maria Rohnean, reporter Observator: E vorba de o mărturie. O singură mărturie a unei asistente care spune că a mărit doza de noradrenalină la pacienţi, din proprie iniţiativă, fără să precizeze scopul. Mărturia a fost făcută sub anonimat. Comisia de control a realizat audierile celor 36 de asistente pe baza unor chestionare anonime. Cu toate acestea, din verificarea fişelor de observaţie şi a dozelor de noradrenalină nu există dovezi că această faptă ar fi avut loc. 

Au fost analizate de comisia de control stocurile de noradrenalină care au plecat de la farmacie către secţia de ATI în cele 4 zile, nu au fost găsite nereguli. De asemenea, nu s-au constatat abateri de dozele administrate şi cele trecute în fişa de observaţie a fiecărui pacient. În plus, activitatea medicilor de la ATI în cele patru zile a respectat întocmai protocoalele de tratament în vigoare, potrivit raportului comisiei interne. 

Şi în final , raportul arată că au fost identificate şi conflicte personale în secţie care ar putea pune în pericol activitatea medicală, astfel că spitalul trebuie acum să găseasă soluţii să le pună punct pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit din acest motiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Mărturia care îi pune în dificultate pe anchetatorii din cazul pacienţilor morţi la Spitalul Pantelimon. Ce a declarat o asistentă sub anonimat