Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu mai sunt locuri pentru pacienţi în Spitalul Județean Botoșani

În Spitalul Judeţean Mavromati nu mai sunt locuri libere pentru internare. Unitatea este la capacitate maximă, iar cadrele medicale nu mai găsesc soluţii pentru a prelua pacienţii suspectaţi de COVID care vin la Primiri Urgenţe.

de Redactia Observator

la 14.05.2020 , 15:13

  • Unitatea a ajuns la capacitate maximă.
  • Probleme sunt şi la Spitalul de Pneumofiziologie.

Gheorghe Stâncescu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce i s-a făcut rău în timp ce era acasă.

Bărbatului i s-au făcut o serie de analize şi, în acelaşi timp, i s-au prelevat mostre biologice pentru testul COVID 19. A fost nevoit să aştepte la Urgenţe rezultatele testului.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean: Au fost mai multe cayuti de preentari in triaj, in care pacientii au asteptat un interval mare de timp, aproximativ 12-16 ore.

Vezi și

S-a ajus în această situaţie pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţe este singurul din municipiu care se ocupă de cazurile de COVID.

Asta în ciuda faptului, că prin ordin al ministrului, alte două spitale au devenit unităţi de faza 2 şi ar fi trebuit să preia suspecţii şi bolnavii cu forme uşoare.

Ona Guraliuc - medic sef UPU: Se munceste non-stop. Niciodata nu putem spune ca avem locuri suficiente pt ca pacientii continua sa vina si pt ca testarea chiar daca se face continuu nu reusim sa echilibram balanta dintre suspecti si confirmati.

Directorul Spitalului de Recuperare, una dintre cele două unităţi medicale care trebuia să vină în spirijnul Spitalului Judeţean, spune că nici măcar nu au fost stabilite circuite, dar că a făcut demersuri şi că a cerut ajutorul autorităţilor pentru a le realiza.

Mihaela Varzari - director spitalul de recuperare Botoşani: Nu am spus niciodata ca nu primim bolnavii de covid. În spitalul nostru sunt pacienti acuti cu afectiuni neurologice, trebuie sa gasim o modalitate sa ii transferam la Dorohoi, in limita locurilor libere pe care le au, am facut demersuri pt stabilirea circuitelor, pt ca avem o cladire veche si nu putem asigura circuitele necesare activităţii cu bolnavii de covid.

Probleme sunt şi la Spitalul de Pneumofiziologie. Nici acolo nu pot fi primiţi încă pacienţii cu Covid.

Dan Nechifor, prefect Botoşani: Acolo e o problema tehnica la spitalul de pneumologie fata de partea de canalizare.

Prefectul dă asigurări că de azi pacienţii din blocul central al Spitalului Judeţean vor începe să fie transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie. Peste 600 de botoşăneni au fost diagnosticaţi până acum cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » Nu mai sunt locuri pentru pacienţi în Spitalul Județean Botoșani