Antena Meniu Search
x

OMS, avertisment în contextul tulpinei Delta: ''Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin''

OMS: „Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin.” Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populaţia lumii este nevaccinată. Oficialii OMS au declarat că varianta descoperită pentru prima dată în India s-a răspândit în cel puţin 92 de ţări.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.06.2021, 11:09

OMS, avertisment în contextul tulpinei Delta
OMS, avertisment în contextul tulpinei Delta - Profimedia Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut persoanelor complet vaccinate să poarte în continuare măşti, să păstreze distanţarea socială şi alte măsuri de siguranţă anti-Covid-19, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul, notează CNBC.

„Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat dr. Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate. „Vaccinul singur nu va opri transmiterea comunităţii. Oamenii trebuie să continue să folosească măştile în mod constant, să fie în spaţii ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanţarea fizică, să evite aglomeraţia. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteţi vaccinat atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta.

Purtarea măştii şi distanţarea, măsuri necesare

Comentariile OMS apar în timp ce unele ţări, inclusiv Statele Unite, au eliminat în mare măsură măştile şi restricţiile legate de pandemie. Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populaţia lumii este nevaccinată şi variantele extrem de contagioase, cum ar fi Delta, se răspândesc în multe ţări, provocând focare.

Wall Street Journal a raportat vineri că aproximativ jumătate dintre adulţii din Israel infectaţi cu varianta Delta au fost complet imunizaţi cu vaccinul Pfizer-BioNTech. „Da, puteţi reduce unele măsuri şi diferite ţări au recomandări diferite în acest sens. Dar este încă nevoie de precauţie”, a declarat dr. Bruce Aylward, un consilier principal al directorului general al OMS. „După cum vedem, apar noi variante.”

OMS a precizat săptămâna trecută că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Oficialii OMS au declarat că varianta, descoperită pentru prima dată în India s-a răspândit în cel puţin 92 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Sanatate » OMS, avertisment în contextul tulpinei Delta: ''Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin''