Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pepenele de iarnă, noul fruct care i-ar putea cuceri pe români

Pe masa de Crăciun vom avea, curând, şi pepenele de iarnă crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău.

de Redactia Observator

la 11.11.2018 , 23:34

Pe masa de Crăciun vom avea, curând, şi pepenele de iarnă crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău. Seamănă cu un dovlecel, are gust de castravete şi se poate folosi în tocăniţe. Românii care l-au gustat pentru prima oară au fost uimiţi de noul fruct.

Spre deosebire de pepenele roşu sau galben, cel de iarnă creşte pe boltă, asemenea strugurilor. Are o greutate între două şi patru kilograme şi rezistă chiar şi câteva luni după ce a fost cules.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Noul pepene este bun în murături, iar atunci când este copt, poate fi confiat, pentru că devine dulce. Şi seminţele pot fi consumate, asemenea celor de dovleac. Pepenele de iarnă este o delicatesă în bucătăria asiatică. În China, e apreciat nu doar pentru gustul său, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine, magneziu şi potasiu. De acolo s-au inspirat cercetătorii buzoieni, care au adus seminţele din Asia şi acum încearcă să omologheze noul soi în România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când va fi omologat, pepenele de iarnă va putea fi cultivat chiar şi pe câmp. Iar producţia este una impresionantă. Între 60 şi 120 de tone la hectar. În cel mult doi ani, am putea găsi noul fruct în toate pieţele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Pepenele de iarnă, noul fruct care i-ar putea cuceri pe români