Antena Meniu Search
x

Video Primăvara vine "la pachet" cu alergii: 8 milioane de români vor avea de suferit în perioada următoare. Sfatul medicilor

Avertisment de la medici. Primăvara aduce un aer...periculos. Numărul românilor care au alergii este în creştere. Dacă ai simptome de răceală, nu te trata singur - mergi la alergolog. Ar putea fi vorba despre o reacţie la polen, care, netratată, poate duce la complicaţii grave.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.03.2023, 20:15

Vezi și

Unu din patru adulţi are rinită alergică şi unu din cinci copii suferă de astm. Opt milioane de români au cel puţin o formă de alergie, iar pentru jumătate dintre ei, primăvara nu înseamnă deloc bucurie. Sunetul pasărelelor in mijlocul naturii nu e neaparat ce isi permit sa asculte cei peste 4 milioane de romani cu alergii de primăvară. Iar medicii spun ca inclusiv arbustii folositi in amenajarile peisagistice sunt adevarate bombe cu ceas pt persoanele cu fond alergic.

Cu medicaţia clasică și masca, doar se țin sub control. Soluția ideală ar fi imunoterapia specifică

Românii cu alergii se tem cel mai mult de chiparos. Este printre primii arbori la care apare polenul primăvara. Des întâlnit în toată ţara, provoacă simptome care pot fi confundate cu cele ale virozelor. "Sensibilizarile apar din pacate la varste tot mai fragede, insa sunt deja foarte multi copilasi care se prezinta pentru simptomatologie tipică de rinoconjunctivită, chiar si sub varsta de 2 ani", a declarat Bianca Matiș, medic alergolog.

Narcisa se luptă cu alergiile de peste 20 de ani. Organismul ei aproape a devenit imnun la tratamente. A dezvoltat în timp astm bronșic, o boală greu de controlat. "Eu sunt alergică tot anul de cand incepe sa dea iarba infloresc pomii, apoi in vara spre toamna cand se recolteaza granele si nici sezonul rece nu mi-e favorabil pt ca inclusiv gerul, ploaia, ceata sunt factori care imi declanseaza crize de astm", a declarat Narcisa Viorel, pacientă.

"Sunt cateva varfuri de sezon in care avem simptomatologie tot mai severa si anume in sezonul de polen de mesteacan, polen agresiv, acum primavara am primit pacienti cu simptome accentuate", a declarat Bianca Matiș, medic alergolog. O vizită la medic este obligatorie, pentru că în timp, simptomele se accentuează şi sunt mai greu de combătut. Cu medicaţia clasică și masca, doar se țin sub control. Soluția ideală ar fi imunoterapia specifică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Primăvara vine "la pachet" cu alergii: 8 milioane de români vor avea de suferit în perioada următoare. Sfatul medicilor