Antena Meniu Search
x

Alarmă în lumea medicală, primul deces după reinfectarea cu COVID-19

Cât timp este un pacient imun odată ce s-a vindecat de COVID-19? Este o întrebare la care cercetătorii încearcă să găsească răspuns.

de Redactia Observator

la 15.10.2020, 10:43

Vezi și
  • Diagnosticată cu COVID-19, a stat internată 5 zile, după care simptomele s-au ameliorat.
  • Două luni mai târziu, a făcut iar febră.

Primul deces al unui pacient care s-a luptat de două ori cu noul coronavirus a fost raportat în Olanda. Până în prezent, au fost înregistrate 23 de cazuri de reinfectare cu noul coronavirus.

Pacienta decedată era o femeie de 89 de ani care primea tratament pentru o formă rară de cancer al sângelui. În primăvară, ea a ajuns la urgenţe pentru că avea febră şi o tuse severă.

Diagnosticată cu COVID-19, a stat internată 5 zile, după care simptomele s-au ameliorat. Două luni mai târziu, a făcut iar febră. Diagnosticată din nou cu SARS-CoV-2, de data aceasta într-o formă mai severă, femeia a murit două săptămâni mai târziu.

Mark Pandori, Universitatea din Nevada: Chiar dacă ai fost infectat cu SARS-CoV-2, trebuie să iei în considerare şi aceste fapte, pentru că încă aflăm lucruri despre acest virus.

Mark Pandori, Universitatea din Nevada: Implicaţiile sunt că nu există lipsă de vulnerabilitate.

Primul caz documentat de pacient reinfectat cu COVID a fost anunţat în Hong Kong, în august. Un bărbat de 33 de ani a fost diagnosticat a doua oară, la 142 de zile de la prima infectare, ambele forme fiind asimptomatice.

Dr. Maria Van Kerkhove: Ceea ce aflăm despre această boală este că oamenii dezvoltă imunitate, dar ceea ce nu este complet clar este pentru cât timp, cât de puternic este răspunsul imun şi cât timp durează.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 se apropie de 38 de milioane. Reinfectarea pare să fie un fenomen rar, doar puţin peste 20 de cazuri la nivel gobal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Alarmă în lumea medicală, primul deces după reinfectarea cu COVID-19