Video

Probleme cu vaccinarea Covid la un centru din Timiş. Bătrâni sau bolnavi cronici s-au adunat la poarta unităţii medicale

De Iulia Pop.
Publicat: 24.01.2021, 22:36.
Actualizat: 24.01.2021, 22:37

"V-am sunat ca să vă reprogramăm la vaccinare". Este mesajul transmis telefonic de spitalul din Deta, Timiş, după ce unitatea sanitară a rămas fără vaccin. Pentru că la poarta spitalului au venit batrâni sau bolnavi cronici, care nu ştiau să se programeze pe platformă, coordonatorul centrului de vaccinare a decis chiar el să-i vaccineze. Cei care aveau deja programări au rămas, pentru moment, fără ser.

O echipă a DSP Timiş se va deplasa la Deta ca să analizeze situaţia împreună cu managerul unităţii sanitare. De vineri au început să se adune oameni la poarta spitalului. Sunt oameni în vârstă, peste 65 de ani şi cu diferite boli cronice, care nu au reuşit să se programze sau au fost reguzaţi de medicul de familie. Oricum care nu s-ar fi descurcat cu platforma electronică. În total, 45 de persoane.

''Nu am putut să-i ignorăm, pentru că sunt locuitori ai oraşului care au nevoie de ajutorul nostru'', susţine managerul unităţii sanitare. Din acest motiv, stocul de vaccin s-a diminuat treptat, iar coordonatorul centrului de vaccinare au luat decizia de a-i reprograma pentru marţi, pe cei care erau deja înregistraţi în platformă.

Probleme au fost şi la Lugoj pentru că stocul de vaccin a fost calculat greşit. Şi aici au fost date câteva telefoane pentru a-i reprograma pe oameni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.