Antena Meniu Search
x

Video Reticenţa faţă de vaccin este tot mai mică, în UE. Inclusiv românii sunt mai dispuşi să se vaccineze, decât erau în urmă cu o lună

Reticenţa faţă de vaccin este tot mai mică. E concluzia unui sondaj care a analizat date din mai multe ţări europene. Inclusiv românii sunt mai dispuşi să se vaccineze decât erau în urmă cu o lună. Şi asta se întâmplă pentru că oamenii s-au săturat de restricţii şi vor să se întoarcă la o viaţă normală.

de Greta Gavrilă

la 24.01.2021, 21:25

Vezi și

Numărul celor care se vaccinează creşte constant

Peste 63 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în toată lumea. Cele mai multe în Statele Unite, China şi Regatul Unit. Cu peste 400 de mii de vaccinări, România ocupă locul 16 în top. Iar sondajul YouGov, realizat de britanici, arată că numărul celor care vor să se imunizeze creşte constant. Cu tot cu vaccin, restricţiile rămân în vigoare.

Matt Hancock, ministru al Sănătăţii: "Ceea ce contează este că toată lumea trebuie să respecte regulile. Principalul motiv pentru a face asta nu este bilanţul zilnic de decese care este mult prea ridicat, ci şi presiunea pusă pe sistemul de sănătate"

Aproape 30 de milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus în Europa, până acum. Iar multe ţări europene au intrat în carantina pentru a treia oară şi înăspresc restricţiile de la graniţe. De azi, Franţa impune românilor care intră în ţară o carantină de şapte zile, iar la finalul perioadei trebuie să facă un al doilea test PCR. Sătui de restricţii, europenii recurg la măsuri extreme pentru a simţi din nou gustul libertăţii. 

Centru de testare Covid, incendiat în Olanda

În Olanda, mai mulţi indivizi au incendiat un centru de testare după ce guvernul a interzis circulaţia pe timp de noapte. Cu frizeriile închise şi în plină carantină, nemţii au ajuns să călătorească şi câte 500 de kilometri până în Luxemburg, pentru o tunsoare. Situaţia nu se va schimba prea curând.

Boris Johnson, premier britanic: "Nu putem lua în considerare relaxarea măsurilor până când nu suntem siguri că programul de vaccinare funcţionează şi suntem siguri că nu mai avem noi tulpini"

Până la libertate e cale lungă. Acum când virusul se răspândeşte mai repede ca oricând din cauza noii tulpini, Uniunea Europeană se confruntă cu problema distribuţiei dozelor de vaccin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Reticenţa faţă de vaccin este tot mai mică, în UE. Inclusiv românii sunt mai dispuşi să se vaccineze, decât erau în urmă cu o lună