Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, avertisment despre noile măsuri CNSU: Nu sunt de relaxare, rămâne certificatul verde obligatoriu

Raed Arafat a atras atenţia că propunerile adoptate de CNSU vineri nu ar trebui să fie percepute ca unele de relaxare, întrucât certificatul verde rămâne obligatoriu. El a mai menţionat că acestea vor fi transpuse într-o hotărâre de guvern săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 16:39

Raed Arafat spune că noile măsuri propuse nu sunt de relaxare
Raed Arafat spune că noile măsuri propuse nu sunt de relaxare - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Propunerile adoptate vineri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu sunt de relaxare, avertizează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a mai menţionat că acestea vor fi transpuse într-o hotărâre de guvern, care ar putea fi emisă în cursul săptămânii viitoare.

"Unii au zis că e relaxare, nu e relaxare... Noi, de fapt, am luat nişte măsuri pe care am zis că le vom lua, cu accesul, cu certificatele verzi, cu tot cu interdicţia participării complete a oricărui spectator la activităţile sportive şi am zis că după o analiză vom vedea cum ajustăm situaţia.

Dar din ce vedeţi, rămâne certificatul verde obligatoriu la acest moment şi pentru cele două categorii - vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Singura zonă în care nu se cere certificatul este la 1 Decembrie, în zona unde este spaţiu public, unde oamenii sunt în spaţiu public şi unde se cere doar respectarea măsurilor de sănătate, inclusiv purtarea măştii. Însă, în zona oficială, în interior, din nou, se aplică certificatul verde", a spus Raed Arafat.

Măsuri noi pentru parada de 1 decembrie şi competiţiile sportive

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de vineri Hotărârea numărul 105 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Persoanele vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală vor avea acces la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe, potrivit unei hotărâri aprobate, vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

CNSU propune ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul București a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reședință de județ a cel mult 200 de persoane și cu respectarea următoarelor măsuri. De asemenea, se pot organiza și desfășura competiții sportive în spații închise sau deschise, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție, pentru persoaele care au certificat verde. Totodată, se propune ca accesul populației la ceremoniile organizatecu ocazia Zilei Naționale a României să fie permise cu asigurarea unei distanțe de minim un metru între participanți, portul măștii de protecție și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, avertisment despre noile măsuri CNSU: Nu sunt de relaxare, rămâne certificatul verde obligatoriu