Antena Meniu Search
x

Raport INSP: Aproape 90% dintre decesele Covid înregistrate în ultima săptămână au fost la nevaccinaţi

Peste 73 la sută din cazurile de COVID-19 confirmate în săptămâna 25-31 octombrie s-au înregistrat la persoane nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totodată, 89,7% din decese au survenit la oameni care nu erau vaccinaţi.

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 11:07

Raport INSP: Aproape 90% dintre decesele Covid înregistrate în ultima săptămână au fost la nevaccinaţi
Raport INSP: Aproape 90% dintre decesele Covid înregistrate în ultima săptămână au fost la nevaccinaţi - Profimedia Images

Potrivit raportului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 25-31 octombrie, 30,7% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Prahova, Bihor, Cluj şi Timiş.

În acest interval, 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 27% din totalul deceselor au fost înregistrate in Bucureşti, Prahova, Bihor, Constanta şi Iaşi. 89,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 97 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Totodată, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 56,5% din decese au fost la bărbaţi. 93,3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Raport INSP: Aproape 90% dintre decesele Covid înregistrate în ultima săptămână au fost la nevaccinaţi