Antena Meniu Search
x

Record negru de la începutul pandemiei: 331 de decese în 24 de ore. Peste 300 erau nevaccinaţi: un bebeluş, pe lista morţilor

Ziua şi recordul negativ pentru România în valul 4 al pandemiei.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 13:55

Record negru pentru România de la începutul pandemiei: 331 de decese în ultimele 24 de ore. 303 dintre aceşti pacienţi nu erau vaccinaţi
- Profimedia

Dacă ieri am stabilit două borne negative, la numărul de cazuri pe zi şi la numărul de paturi de la Terapie Intensivă ocupate, astăzi avem un record negru în cea ce priveşte numărul de decese. Mai exact, 331 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore din cauza Covid-19. Au fost înregistrate şi 14.744 de noi cazuri.

303 dintre pacienţii decedaţi nu erau vaccinaţi

Potrivit datelor oferite de Grupul de comunicare strategică, 177 de persoane dintre cele decedate erau bărbaţi, iar 154 - femei. La 15 dintre aceşti pacienţi nu au fost raportate comorbidităţi.

Din totalul de 331 de pacienți decedați, 303 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 90 de ani și prezentau comorbidități. Decesul raportat la grupa de vârstă 0-9 ani este al unui pacient de sex masculin din județul Suceava, cu vârsta sub un an, care prezenta comorbidități. Decesele de la categoria de vârstă 10-19 ani sunt ale unui pacient de sex masculin din județul Ialomița, în vârstă de 18 ani, nevaccinat, care prezenta comorbidități, respectiv un pacient de sex masculin din județul Harghita, în vârstă de 19 ani, nevaccinat, care prezenta comorbidități.

Pe acelaşi subiect

Cele 3 decese înregistrate la grupa de vârstă 20-29:

  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din Caraș-Severin, nevaccinat, care prezenta comorbidități.
  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 24 de ani, din județul Vâlcea, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități.
  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din județul Bihor, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități.

Un bebeluș din Suceava și alți cinci tineri, pe lista celor 328 de decese de COVID-19 de miercuri

Un bebeluș cu vârsta sub un an și alți cinci tineri din Ialomița, Harghita, Caraș-Severdin, Vâlcea și Bihor sunt pe lista celor 328 de decese raportate miercuri, din caazu COVID-19. Potrivit raportării de miercuri a INSP, un băiat cu vârsta sub un an, din județul Suceava, a decedat infectat cu SARS-CoV-2. El avea comorbidități.

Alte două decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani. Este vorba de un băiat din județul Ialomița, în vârstă de 18 ani, nevaccinat, cu comorbidități, și de un alt băiat din județul Harghita, în vârstă de 19 ani, nevaccinat, care avea și alte boli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Record negru de la începutul pandemiei: 331 de decese în 24 de ore. Peste 300 erau nevaccinaţi: un bebeluş, pe lista morţilor