Antena Meniu Search
x

Român întors din Italia, alungat de părinți de teama coronavirusului, luat cu izoleta după un scandal

Un tânăr din Maramureș, întors din Italia, care a fost alungat de părinți de teama coronavirusului, a fost luat cu izoleta și internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

De Cristian Toteştean la 07.03.2020, 21:27
Ambulanță cu pacient cu coronavirus
Un tânăr din Maramureș a amenințat că își ia viața după ce părinții l-au alungat de teama coronavirusului - Observator
  • Tânărul a amenințat că se sinucide.
  • Medicii spun că nu are coronavirus.

Un tânăr din Maramureș, întors din Italia, care a fost alungat de părinți de teama coronavirusului, a fost luat cu izoleta și internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. Medicii și polițiștii au intervenit după un scandal, în care tânărul a amenințat că se sinucide.

Incidentul s-a consumat în satul Curtuiușu Mare din comuna maramureșeană Valea Chioarului.

Recent întors din Italia, deși nu fusese în zone afectate de coronavirus, tânărul nu a fost primit de părinți, care l-au trimis în schimb să locuiască în podul casei, pe care îl amenajaseră, ca el să stea acolo timp de 14 zile.

”Tânărul nu era izolat la domiciliu, nu a revenit în țară din zone aflate în carantină sau din zona galbenă. Este asimptomatic, dar datorită faptului că în familie există un bolnav cronic, aceștia au decis să îl izoleze”, a transmis Prefectura din Maramureș.

Maramureșeanul a intrat în conflict cu propria familie. Într-un moment în care era băut, s-a luat la ceartă cu rudele sale și s-a urcat în podul casei. El s-a filmat live pe o rețea de socializare, amenințând că se sinucide. Iubita sa a fost cea care a dat alarma.

”Acest mesaj a fost văzut de prietena tânărului care a sunat familia. Părinții tânărului au apelat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, iar la domiciliul familiei s-a deplasat echipa de intervenție medicală, dar și echipaj de la poliție”, se mai afirmă în comunicatul Prefecturii.

El a fost preluat cu izoleta și dus la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

”Tânărul aflat într-o stare avansată de ebrietate a fost consultat de către medicul infecționist și nu prezintă simptomatologie specifică Coronavirusului. De asemenea, a fost consultat și de către un medic psihiatru, care a decis rămânerea sub supraveghere și internarea acestuia în spital”, se mai afirmă în comunicat.

Surse apropiate familiei spun că tânărul, care ar fi ospătar, a stat în Italia aproximativ o săptămână.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de corespondentul Observator în Maramureș, Simona Vasiac.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Român întors din Italia, alungat de părinți de teama coronavirusului, luat cu izoleta după un scandal