Antena Meniu Search
x

Video România are o singură autospecială pentru transport sânge. Maşina poate ajunge acum în toate colţurile ţării, reducând timpii de aşteptare pentru pacienţi

Este dotată după ultimele standarde şi ar putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Vorbim despre singura maşină de transport sânge din România, cumpărată de Centrul de Transfuzii Bucureşti cu bani din donaţii! Pregătită pentru drumuri lungi, autospeciala va putea ajunge în toate colţurile ţării reducând astfel timpii de aşteptare pentru pacienţii care au nevoie urgent de transfuzii. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 14.03.2023, 14:04

Vezi și

Este vorba de o autospecială dotată cu o instalaţie de frig şi care poate ţine temperatura din interior până la – 20 de grade, în condiţiile în care plasma are nevoie de -20 de grade pentru a fi transportată, după ce anterior a fost ţinută la -40 de grade în centrele de transfuzii.

Directorul Centrului de Transfuzii Bucureşti a explicat faptul că este nevoie de o astfel de maşină deoarece cererea de sânge e foarte mare şi au nevoie să aducă sânge din vestul ţării. În mod normal, sângele e transportat în cutii frigorifice cu rezerve îngheţate, însă temperatura optimă putea fi menţinută până la maxim patru ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » România are o singură autospecială pentru transport sânge. Maşina poate ajunge acum în toate colţurile ţării, reducând timpii de aşteptare pentru pacienţi