Antena Meniu Search
x

Video România începe vaccinarea copiilor de 5 - 11 ani. Doza primită, mai mică decât la cei de peste 12 ani

Începe vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani în România. Peste 100 de mii de doze de ser urmează să ajungă în ţară la sfârşitul săptămânii viitoare.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.01.2022, 19:42

Vezi și

Între 21 şi 25 ianuarie vor ajunge primele doze de vaccin, mai exact 114.000 de doze. Vor fi distribuite în centrele de vaccinare, iar mai departe părinţii îşi pot înscrie copiii în platformă pentru a primi serul anti-COVID-19. Pot merge şi direct la centrul de vaccinare şi va exista şi posibilitatea ca imunizarea să se facă la medicul de familie, fără un consult în prealabil, dacă micuţul nu are o problemă de sănătate serioasă. 

Copiii de 5 - 11 ani vor primi o doză mai mică de vaccin

Va fi o cantitate mai mică de vaccin, faţă de cea administrată copiilor cu vârste de peste 12 ani. Se va administra tot intramuscular, la o distanţă de 21 de zile. Specialiştii spun că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va reduce rata de infectare şi va evita o altă variantă a virusului. În plus, nu se va mai ajunge la situaţia în care şcolile şi grădiniţele să fie închise. La noi, vaccinarea copiilor de 5-11 ani nu s-a făcut pentru că nu ar fi fost fonduri la buget.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » România începe vaccinarea copiilor de 5 - 11 ani. Doza primită, mai mică decât la cei de peste 12 ani