Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii care pleacă în vacanţe nu mai găsesc locuri să îşi facă test Covid-19. Multe clinici private au intrat în vacanţă

Românii care se pregătesc să plece în străinătate de sărbători au în faţă marea provocarea: testul Covid. Reporterii Observator au descoperit că multe clinici private au intrat în vacanţă, iar la cele deschise nu prea mai sunt locuri. Chiar şi aşa, totul e ca rezultatul să vină la timp, înainte de decolarea avionului.

de Bianca Iacob

la 24.12.2020 , 20:19

  • Preţul unui test PCR pentru depistarea virusului SARS COV 2 variază de la o clinică la alta
  • Clinicile nu iti pot garanta ca iti elibereaza rezultatul in aceeasi zi

Ana urmează să plece în vacanţă în Mexic, pe 27 decembrie. Chiar dacă poate călători acolo fără test covid, agenţia şi-a luat măsuri şi a cerut test negativ pentru toţi turiştii. 

Ana: M-am programat inca de acum o saptamana sau doua. Am vrut sa ma asigur ca voi avea rezultatele la timp, acum fiind sarbatorile este mai dificil.

Programul de sărbători al clinicilor medicale care fac teste Covid-19

Vezi și

De obicei, clinicile nu iti pot garanta ca iti elibereaza rezultatul in aceeasi zi sau ziua urmatoare.

Cele mai multe ţări cer însă test PCR negativ. Unele cu 48 de ore înainte de călătorie, alte cu 72 de ore sau, cum este Maldive, cu 96 de ore înainte. Supriză însă, multe clinici private care fac teste au închis în aceste zile de sărbătoare.

Preţul unui test PCR pentru depistarea virusului SARS COV 2 variază de la o clinică la alta. De la 240 la 400 de lei. Şi la stat se prelucrează teste în perioada sărbătorilor. De exemplu, la Marius Nasta, dar cu programare dinainte. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Românii care pleacă în vacanţe nu mai găsesc locuri să îşi facă test Covid-19. Multe clinici private au intrat în vacanţă