Antena Meniu Search
x

Şase pacienţi cu COVID, în stare critică, transportaţi la spitale din Germania. Până miercuri, vor mai fi transferați alți 12

Şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, sunt transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane. "Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord", a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 15:11

Şase pacienţi cu COVID, în stare critică, transportaţi la spitale din Germania cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Germane
Şase pacienţi cu COVID, în stare critică, transportaţi la spitale din Germania cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Germane - Inquam Photos / Octav Ganea

"Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 sunt transferaţi în 4 unităţi medicale din oraşele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach şi Krefeld din Germania pentru asistenţă medicală. Este vorba despre 6 pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi sanitare din Bucureşti care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă", a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, pacienţii au fost selectaţi de o echipă formată din medici germani care se află în România de vineri şi care a analizat situaţia medicală. Transferul se face cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane.

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare şi sprijin european şi vreau să le mulţumesc colegilor din Germania pentru promptitudine şi implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii. Transferul pacienţilor în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

18 pacienți cu COVID, transferați la spitale din Germania

Următorii pacienți vor ajunge în Germania marți și miercuri. Marți va fi făcut al doilea transport, tot de șase pacienți, cu un avion al forțelor aeriene române. Miercuri, ultimii șase pacienți vor fi transportați în Germania cu un avion german. În timpul zborului, pacienții sunt supravegheați de echipe medicale.

Transferul pacienților se face în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. ”Asta arată ce înseamnă să ai prieteni”, a declarat Raed Arafat. Până în prezent au fost transferate în unități medicale din Ungaria și Polonia zeci de persoane care au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Şase pacienţi cu COVID, în stare critică, transportaţi la spitale din Germania. Până miercuri, vor mai fi transferați alți 12