Antena Meniu Search
x

Video Situație critică în Brașov. Peste 100 de medici de familie au ajuns la vârsta pensionării, dar nu are cine să vină în locul lor

Deficitul de medici de familie se vede tot mai mult la nivel naţional. Iar în unele judeţe situaţia deja devine critică. În Braşov mulţi medici se pregătesc să iasă la pensie, lăsând locurile goale în urma lor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 20.12.2022, 08:06

Vezi și

La nivelul judeţului Braşov, situaţia este atât de gravă încât, în cadrul instituţiei Prefectului a fost creat un grup de lucru care să identifice aceste soluţii. 

În primul rând vorbim despre metode care să încurajeze tinerii medici să se îndrepte către această ramură. La ora aceasta, autorităţile locale de pe raza în care funcționează unități medicale nu pot oferi locuință de serviciu în mod legal medicilor de familie.

La nivelul județului Brașov, foarte mulți dintre medicii de familie au ajuns la vârsta pensionării. Nu mai puțin de 100 de medici sunt în această situație, iar pensionarea lor va lăsa un vid care poate, foarte greu, să fie suplinit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Situație critică în Brașov. Peste 100 de medici de familie au ajuns la vârsta pensionării, dar nu are cine să vină în locul lor