Meniu
Search
x

Studiu: Copiii au acelaşi risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulţii. Doar simptomatologia diferă

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții în ceea ce priveşte contractarea coronavirusului, arată un studiu publicat recent. Diferenţa constă în simptomatologia COVID. Cei mici au simptome care durează mult mai puţin decât în cazul adulţilor.

De Ana Maria Ghiarasim la 09.10.2021, 22:16

Cercetarea, publicată în jurnalul medical JAMA, vine la doar o zi după ce Pfizer şi BioNtech au cerut oficial autorizarea de urgenţă a unei doze mai mici de vaccin, pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Peste 50% dintre copiii infectați cu Covid-19 sunt asimptomatici

Concret, studiul arată că cei mici tind să fie asimptomatici (52% din copiii sub 4 ani nu au simptome de boală, 50% din copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 45% din cei care au între 12 şi 17 ani). Prin comparaţie, doar 12% din adulţi au fost asimptomatici.

„Studiul arată că de la începutul pandemiei de COVID, copiii de toate vârstele (inclusiv sugarii şi copiii foarte mici) au risc asemănător de infectare cu SARS-CoV-2 ca şi adulţii”, spune medicul Flor Munoz, pediatru şi specialist în Boli infecţioase de la Spitalul de copii din Texas, după ce a citit cercetarea, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Cei mai mulți copii se îmbolnăvesc în familie

Specialiştii recomandă guvernelor şi autorităţilor să ia în calcul rolul pe care copiii îl joacă în pandemia de COVID, în special în ceea ce priveşte infectarea cu SARS-CoV-2, precum şi carantinarea şi tratarea acestora.

La cercetare au participat peste 1.200 de copii şi adulţi din Utah şi New York (SUA), în perioada septembrie 2020-aprilie 2021. În ceea ce priveşte spaţiile cu risc mai mare de infecţie, cei mai mulţi oameni se îmbolnăvesc acasă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Studiu: Copiii au acelaşi risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulţii. Doar simptomatologia diferă