Antena Meniu Search
x

Transmitere comunitară a variantei Delta de COVID-19 în Pitești și zona limitrofă. Avertismentul INSP

Există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comunele învecinate, au transmis, miercuri, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 14:28

Transmitere comunitară a variantei Delta de COVID-19 în Pitești și zona limitrofă. Avertismentul INSP
Maratonul de vaccinare în București - Hepta

Un număr de 57 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până în 27 iunie, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând că există evidenţe de transmitere comunitară susţinută a variantei Delta în municipiul Piteşti şi în comune învecinate, news.ro.

Au fost confirmate 1711 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha -1621, Beta - 11, Gamma - 22, Delta - 57. Varianta Delta a fost identificată în 12 judeţe şi în Capitală.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 31 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha - 27 , Beta - 0, Gamma - 3, Delta - 1.

Conform INSP, până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta: persoana de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2 şi în acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta.

În schimb, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Transmitere comunitară a variantei Delta de COVID-19 în Pitești și zona limitrofă. Avertismentul INSP