Antena Meniu Search
x

Trei noi cazuri de bebeluși suspectați de infecție cu stafilococul auriu

Criza bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu a luat amploare! Încă trei copii au ajuns marți la spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală, cu aceleaşi simptome. Au venit pe lume tot la maternitatea Giuleşti, închisă de săptămâna trecută de autorităţi.

Vezi și

Criza bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu a luat amploare! Încă trei copii au ajuns marți la spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală, cu aceleaşi simptome. Au venit pe lume tot la maternitatea Giuleşti, închisă de săptămâna trecută de autorităţi. Inspectorii DSP fac controale şi aşteaptă rezultatele finale ale analizelor.

Este foarte probabil ca miercuri să apară rezultatele probelor trimise de către inspectorii sanitar-veterinari la Institutul Cantacuzino. Acestea ar putea face lumină în cazul Giuleşti în sensul că autorităţile sanitare ar putea descoperi care este de fapt adevăratul focar de infecţie cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice. Chiar în aceste momente la maternitatea Giuleşti mai multe saloane şi spaţii de tratament sunt zugrpvite şi dezinfectate.

În tot acest timp, noi cazuri de copii care prezintă simptomele infecţiei cu acest germene apar. Astăzi, la camera de gardă a spitalului Grigore Alexandrescu s-au mai prezentat încă trei familii cu trei copii mici, toţi născuţi la maternitatea Giuleşti şi toţi suspecţi de infecţie cu stafilococ auriu. În acest moment sunt internaţi 15 copii în spital, iar pentru cinci dintre ei încă se mai aşteaptă rezultatele analizelor.

Cazul Giuleşti a stârnit un val de reacţii în rândul părinţilor care au început, mai ales pe reţelele de socializare să povestească experienţele lor legate de infecţii cu anumite bacterii  în diverse maternităţi din ţară iar în acelaşi timp Ministerul Sănătăţii a dispus controale în aproape toate centrele în care sunt aduşi pe lume copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Trei noi cazuri de bebeluși suspectați de infecție cu stafilococul auriu