Antena Meniu Search
x

Un studiu al cercetătorilor englezi arată că infecţia cu COVID-19 poate "îmbătrâni" creierul cu 10 ani

Infecţia cu noul coronavirus poate afecta creierul în aşa măsură încât pare cu zece ani mai bătrân. Este una dintre concluziile şocante ale unui studiu realizat pe 84.000 de pacienţi.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 30.10.2020, 12:40

Vezi și
  • Există şi mulţi contestatari ai studiului, care susţin că pacienţii trebuiau analizaţi şi înainte de a se infecta cu coronavirus

Studiul a fost realizat de specialiştii din Londra. Ei spun că funcţiile cognitive ale cereierului nostru sunt foarte afectate după ce suntem infectaţi cu noul coronavirus.

La studiu s-au aplicat teste asemenătoare celor care se aplică persoanelor cu Alzheimer, pentru a se stabili sarcinile pe care creierul le mai poate îndeplini. Astfel, a reieşit faptul că abilităţi precum memorarea cuvintelor sau rezolvarea unui puzzle nu mai sunt aşa de uşor de realizat după infectarea cu COVID-19.

La studiu au apărut şi contestatari, care susţin că nu toţi participanţii la studiu au fost analizaţi şi înainte de infectarea cu coronavirus, pentru a vedea situaţia de dinainte şi de după.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Un studiu al cercetătorilor englezi arată că infecţia cu COVID-19 poate "îmbătrâni" creierul cu 10 ani