Antena Meniu Search
x

Video Val de viroze respiratorii după revenirea copiilor în grădinițe și școli. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline, se așteaptă ore întregi

Val de viroze după revenirea copiilor în creşe, grădiniţe şi şcoli. Toate camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline, iar micii pacienţi aşteaptă chiar şi trei ore pentru o consultaţie. Alţi copii nici măcar nu ajung la medic pentru că părinţii se tem că s-ar putea infecta cu virusul SARS-CoV-2 în spital.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 26.09.2021, 20:18

Vezi și

Nu ai unde să arunci un ac în camera de gardă a Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Într-o singură zi au venit aici 150 de copii. Cei mai mulţi cu infecţii respiratorii şi probleme digestive.   

Mamă: Nu se simte bine, tuşeşte şi nu l-a mai primit la grădiniţă. Tuşeşte şi a început să facă febră de dimineaţă. Au fost răciţi toţi la grădiniţă.

Iniţial, femeia s-a gândit că ar putea fi vorba de COVID-19.

Mamă: Am făcut şi un test rapid înainte de a veni aici.

Reporter: Negativ?

Mamă: Negativ, da.

Sunt testaţi toţi copiii care tuşesc sau au febră

În această dimineaţă, trei teste au ieşit pozitive. Erau ale unor copii de doar câteva luni care aveau febră mare, 40. Cazurile pozitive nu rămân aici. În funcţie de starea copiilor, cei mici primesc tratament pentru acasă sau sunt transferaţi la alt spital. O mamă recunoaşte că a amânat vizita la medic cât de mult a putut.    

Mamă: N-aş fi vrut să ajung dar asta e situaţia.

Reporter: Din cauza COVID?

Mamă: Da, e şi normal. Sunt foarte mulţi copii.

Fetiţa are febră şi vomită. Întâi, mama a sunat la salvare dar starea copilului nu s-a ameliorat. 

Mamă: Am chemat aseară salvarea şi a spus că dacă nici astăzi nu poate să mănânce să vin cu ea la urgenţă.

Reporter: Aţi aşteptat mult?

Mamă: A fost destul de mult, au pus că e foarte aglomerat, foarte solicitaţi. Vreo 5 ore.

Ema Schweninger, reporter Observator: La spital au ajuns şi copii în stare gravă pe care părinţii i-au tratat acasă, cum au crezut ei. Inclusiv cu antibiotice. Greşit, spun medicii. Antibioticele ar trebui înghiţite doar dacă sunt prescrise de un specialist.

Antibioticele nu funcționează la viroze respiratorii

E o practică, spun medicii, să înghiţim pastile ca pe bomboane, fără să cerem sfatul specialiştilor. Iar farmaciştii vând antibiotice fără reţetă, deşi nu ar trebui să facă asta. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Infecţiile respiratorii sunt determinate de virusuri care nu cedează la antibiotice. În plus, astfel de pastile nu doar că nu ameliorează simptomele, dar, atunci când avem cu adevărat nevoie de ele, nu mai răspundem la tratament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sanatate » Val de viroze respiratorii după revenirea copiilor în grădinițe și școli. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline, se așteaptă ore întregi